6 Δεκεμβρίου 2020

The Undoing, η νέα σειρά του HBO με την Νικόλ Κίντμαν και τον Χιου Γκραντ

By EVI MAKAVELOU

The Undoing λέγεται η νέα σειρά του HBO με πρωταγωνιστές την Νικόλ Κίντμαν και τον Χιου Γκραντ. Η νέα αυτή μίνι σειρά με τα 6 επεισόδια φαίνεται ότι έχει πραγματικά συγκλονίσει τους θεατές.

Μόνο την πρεμιέρα της παρακολούθησαν περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια θεατές, ενώ το φινάλε της 3 εκατομμύρια. Η σειρά The Undoing του HBO είναι βασισμένη στο επιτυχημένο βιβλίο «You Should Have Known» της Jean Hanff Korelitz.

The Undoing με λίγα λόγια

Η υπόθεση της σειράς θέλει την δόκτωρ Γκρέις Φρέιζερ , να είναι μια επιτυχημένη ψυχολόγος, σύντροφος αλλά και μητέρα. Έχει παντρευτεί τον όμορφο γιατρό, Τζόναθαν, ο οποίος ασχολείται με την θεραπεία του παιδικού καρκίνου.

Η ζωή τους είναι σαν ταινία. Θα δούμε αν το γνωστό αμερικάνικο όνειρο, θα υμνηστεί στην σειρά ή θα σβήσει…Στο σχολείο του 12χρονου γιου τους θα κάνει την εμφανιστεί η Έλενα Άλβες. Πρόκειται για μια διαφορετική μαμά, καλλιτέχνιδα και με κατοικία στο Χάρλεμ.

Η Έλενα θα πλησιάσει την δόκτωρ Γκρέις, αλλά ύστερα από λίγο θα την βρουν νεκρή. Ξεκινάει λοιπόν η έρευνα της αστυνομίας. Αποκαλύπτεται η κρυφή σχέση με τον Τζόναθαν. Αυτός γίνεται ο βασικός ύποπτος. Άραγε θα καταφέρει η Γκρέις να προστατέψει την οικογένειά της;

Μια σειρά άκρως αστυνομική και μυστηρίου. Θέλει να παίξει με το μυαλό σου και να σε κρατήσει σε αγωνία κάθε λεπτό. Υπάρχει βέβαια και η κοινωνική διάσταση. Θα δούμε αν η δικαιόσυνη είναι τυφλή και κατά πόσο οι πλούσιοι τιμωρούνται εν τέλει. Οι δυνατοί πρωταγωνιστές ταιριάζουν γάντι στην πλοκή.

Η ίδια η Νικόλ Κίντμαν είπε: «Το εξαιρετικό με τη συγκεκριμένη σειρά – κι αυτό που με ώθησε να συμμετέχω – είναι πως συμβαίνουν τόσες ανατροπές, που τίποτα δεν είναι αυτό που νομίζεις αρχικά. Το θέμα της, η άρνηση στην οποία ζουν οι χαρακτήρες, η τάση που έχουν όλοι να αντλούν ψευδείς αφηγήσεις για το ποιοι ήταν, ποιοι είναι οι σύντροφοί τους, ποιοι είναι οι άνθρωποι στη ζωή τους και η δημιουργία μιας ανθεκτικής αυταπάτης, με προσέλκυσε».