31 Οκτωβρίου 2023

Sharon Stone: Παραλίγο να πεθαίνει γιατί οι γιατροί πίστευαν ότι προσποιούταν

By Βασιλική Δρακοπούλου

Όταν η Σάρον Στόουν (Sharon Stone) υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία το 2001, οι γιατροί νόμιζαν ότι «προσποιούταν», όπως ανέφερε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Το 2001, η βραβευμένη με Emmy ηθοποιό είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που οδήγησε σε εγκεφαλική αιμορραγία για εννέα ημέρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 1% πιθανότητα επιβίωσης, με αποτέλεσμα η σταρ να κάνει ένα διάλειμμα από το Χόλιγουντ.

Σε συνέντευξή της στη Vogue, η 65χρονη είπε ότι τη μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού ένιωσε έναν πόνο στο κεφάλι της, που έμοιαζε με «φωτοβολίδα».

«Θυμάμαι να ξυπνάω πάνω σ’ ένα φορείο και να ρωτάω το παιδί που το κουβαλούσε πού πηγαίνω. Εκείνο μου είπε «χειρουργείο εγκεφάλου» είπε. «Ενας γιατρός είχε αποφασίσει, χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή μου, ότι έπρεπε να γίνει διερευνητική επέμβαση στον εγκέφαλο. Έτσι μ’ έστειλε στο χειρουργείο» πρόσθεσε η σταρ.

«Έμαθα μέσα από αυτή την εμπειρία ότι σ’ ένα ιατρικό περιβάλλον, συχνά, απλώς δεν ακούν τις γυναίκες. Ειδικά όταν δεν έχεις γυναίκα γιατρό». Αρχικά δεν είδαν την εγκεφαλική αιμορραγία, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τον πόνο της. «Τους διέφυγε με την πρώτη αγγειογραφία και αποφάσισαν ότι προσποιούμαι» είπε.

 

«Ο καλύτερός μου φίλος τους έπεισε να μου κάνουν μια δεύτερη. Ετσι, ανακάλυψαν ότι είχα αιμορραγία στον εγκέφαλό μου, σε ολόκληρο τον υπαραχνοειδή χώρο και ότι η σπονδυλική μου αρτηρία υπέστη ρήξη» είπε η ηθοποιός. «Θα είχα πεθάνει αν με είχαν στείλει σπίτι».

Μετά την παραμονή της στο νοσοκομείο, ήταν δύσκολο να περπατήσει και έχασε σημαντική ποσότητα βάρους. «Αιμορραγούσα τόσο πολύ στον υπαραχνοειδή χώρο (κεφάλι, λαιμός και σπονδυλική στήλη). Η δεξιά πλευρά του προσώπου μου έπεσε, έσερνα το αριστερό μου πόδι και τραύλιζα πολύ άσχημα».

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, έβγαζε «περίεργους κόμπους σαν αρθρώσεις» σε όλη την κορυφή του κεφαλιού της. Μάλιστα, τους συνέκρινε με την αίσθηση ότι τη «γρονθοκοπούσαν». Επανέλαβε ότι το επίπεδο του πόνου ήταν απερίγραπτο.

Δύο δεκαετίες αργότερα, δημοσιοποίησε τις ανησυχίες της για την υγεία της, σημειώνοντας στη Vogue ότι ανησυχούσε για την αντίδραση του κοινού. Ομολόγησε ότι «έκρυβε» την αναπηρία της. «Φοβόμουν να βγω έξω .Και δεν ήθελα να το μάθει ο κόσμος» είπε. «Απλά πίστευα ότι κανείς δεν θα με δεχόταν».

Η Stone είπε στο People ότι «έχω γίνει πιο άνετη με το να λέω δημοσίως τι πραγματικά μου έχει συμβεί» και πρόσθεσε «Για πολύ καιρό ήθελα να προσποιούμαι ότι ήμουν μια χαρά».

ethnos.gr