ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΡΑΒΑΣ, Ταϋγέτου 60 και Πασσώβ, ΑθήναΣάββατο 24 Ιουλίου 2021, ώρα 8.30μ.μ.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ σε μουσική ΛΙΝΟΥ ΚΟΚΟΤΟΥ και ποίηση ΦΩΝΤΑ ΛΑΔΗ
Ένα μεγάλο μουσικό πολυθέαμα για την ιστορία των Ελλήνων μεάξονα την Επανάσταση του 1821, θα παρουσιαστεί πρώτη φορά φέτος στοΔημοτικό Θέατρο της Γκράβας (Ταϋγέτου 60 και Πασσώβ), το Σάββατο 24Ιουλίου, στις 8:30 το βράδι.
Το πολυθέαμα βασίζεται στο έργο Το Ποτάμι των δυο γνωστώνδημιουργών, που στην πρώτη κυκλοφορία του σε δίσκο ερμήνευσε ηαλησμόνητη Σωτηρία Μπέλου.Στην φετινή παρουσίαση του, στο θέατρο Γκράβας το έργο ερμηνεύουνδύο σπουδαίοι τραγουδιστές, ο Γιώργος Μεράντζας και η Σοφία Παπάζογλου,με τη συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας. Συμμετέχει ο Δημήτρης Κανέλλος.

Η επιμέλεια της ορχήστρας είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.Αφηγητής είναι ο Κώστας Καστανάς.Το οπτικό υλικό επιμελείται ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης.Τα τραγούδια του έργου μεταφέρουν συμπυκνωμένα στη συνείδησητου θεατή-ακροατή τον καημό της Ρωμιοσύνης, τα όνειρα του ελληνισμού καιτη λαχτάρα του για ένα καλύτερο μέλλον.

 Το πολυθέαμα πλαισιώνεται από σύντομα κείμενα Ελλήνων και ξένωνιστορικών, περιηγητών και λογοτεχνών, καθώς και αφηγήσεις αγωνιστών τού1821 και αναφορές φιλελλήνων. Στην παράσταση συμπράττουν σκηνοθέτης, αφηγητής, ιστορικόςσύμβουλος και χορογράφος, ενώ προβάλλονται στην οθόνη σπάνια ιστορικάντοκουμέντα.

Παράλληλα θα ακουστούν και άλλα τραγούδια, προεπαναστατικά,δημοτικά και έντεχνα, που έχουν αγαπηθεί και ταυτιστεί με την Επανάστασητου 1821.

Εισιτήρια για την παράσταση στην τιμή των 10 ευρώ, θαπροπωλούνται από την εταιρεία Ticket Services και τα καταστήματα Public,καθώς και στην είσοδο του θεάτρου, το βράδι της συναυλίας.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *