Η ταραμοσαλάτα είναι μεζές με κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας (κυρίως την Καθαρά Δευτέρα), επειδή δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αβγά (πουλερικών)

Υλικά 

400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί

3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 κρεμμύδι

1 κ.σ. άνηθο

500 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. 

Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.

Καλή Σαρακοστή!

By Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Leave a comment

Your email address will not be published.