Η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες με την πανδημία του κορωνοιού, την καραντίνα και τώρα την απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι πρωτόγνωρη και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Σίγουρα λοιπόν, έχουμε πολύ ακόμη δρόμο μπροστά μας, μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο και να γυρίσουμε , αν γυρίσουμε, στην παλιά μας καθημερινότητα.

Με τα σημερινά λοιπόν δεδομένα, στην χώρα μας τουλάχιστον, πρέπει να κυκλοφορούμε παντού, σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, φορώντας μάσκα.

Από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου κλείνουν τα μαγαζιά εστίασης και θα επιτρέπεται μόνο η διανομή κατ’ οίκο και το take away. Πρέπει λοιπόν, να συνηθίσουμε ξανά αυτά τα νέα δεδομένα.

Αν το έχετε παρατηρήσει σήμερα, όλη μέρα, από νωρίς το πρωί, ο κόσμος βρίσκεται στις καφετέριες και απολαμβάνει αυτόν τον “τελευταίο” καφέ του, για τουλάχιστον ένα μήνα.

Είναι πιστεύω μια ευκαιρία να βγούμε και να απολαύσουμε την ημέρα μας, να πάμε για καφέ, φαγητό και ποτό, αφού θα αργήσουμε ξανά να κάτσουμε κάπου.

Από αύριο, και με την νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 12 το βράδυ, θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα και να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο ζωής μας.

Είναι μάλλον μια ευκαιρία, να δούμε από άλλη οπτική την κατάσταση και να αρχίσουμε να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε νωρίτερα , για να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο, όλες τις ώρες.

Κι όσο ο καιρός θα το επιτρέπει, ακόμη και με την μάσκα μας, μπορούμε να κάνουμε όμορφες βόλτες στην εξοχή, να πηγαίνουμε για τρέξιμο κοντά στο σπίτι μας, να παίρνουμε τον καφέ σε πακέτο και να βλέπουμε τους φίλους μας και την οικογένειά μας.

Προσαρμοζόμαστε στην νέα καθημερινότητα με την μάσκα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, χωρίς όμως ακόμη ένα νέο lockdown και έχουμε την ελπίδα να πιάσουν τα μέτρα και σύντομα όλα αυτά να αποτελούν παρελθόν!

Leave a comment

Your email address will not be published.