Συντάκτης ειδήσεων στη Ρωσία αυτοπυρπολήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, κατηγορώντας τη ρωσική κυβέρνηση για την απονενοημένη πράξη της.

Η Ιρίνα Σλαβίνα έγραψε μερικές μόνο λέξεις στον λογαριασμό της στο Facebook, πριν βάλει τέλος στη ζωή της: «Για τον θάνατό μου να κατηγορήσετε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ρωσίας». Λίγο αργότερα, οι Αρχές εντόπισαν τη σορό της, η οποία έφερε σοβαρά εγκαύματα.

Η Σλαβίνα δήλωνε νωρίτερα πως η αστυνομία πραγματοποίηση έφοδο στο σπίτι της αναζητώντας υλικό που σχετίζεται με την ομάδα υπέρ της δημοκρατίας Open Russia. Κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δεδομένα και υπολογιστές.

Διέρρευσαν, σύμφωνα με το BBC, και εικόνες από τη στιγμή που η δημοσιογράφος από τη Ρωσία έβαζε φωτιά στα ρούχα της, προκαλώντας τον φρικτό θάνατό της. Ενας άνδρας φαίνεται να επιχειρεί να σβήσει τη φωτιά με το παλτό του, με τη Σλαβίνα να τον απωθεί επανειλημμένως.

Οι διώξεις σε βάρος της Σλαβίνα από την κυβέρνηση της Ρωσίας

Η Ιρίνα Σλαβίνα ήταν αρχισυντάκτρια ενός μικρού ειδησεογραφικού ιστοτόπου, με τίτλο Koza Press, το οποίο και «κατέβηκε» μετά την είδηση του θανάτου της. Ήταν μια από τους επτά πολίτες, στα σπίτια των οποίων διεξήχθησαν οι έφοδοι της αστυνομίας στην πόλη της Ρωσίας. Την περασμένη χρονιά της επεβλήθη πρόστιμο με την αιτιολογία της ασέβειας κατά των Αρχών για ένα από τα άρθρα της.

«Γνωρίζω πως την παρενοχλούσαν, την είχαν συλλάβει, της είχαν επιβάλει πρόστιμο. Ήταν μια πολύ ενεργή γυναίκα» λέει η Ναταλία Γκριαζνέβιτς, βοηθός του ιδρυτή της ομάδας Open Russia, Μικαήλ Κοντορκόφσκι. «Η είδηση με συντάρραξε, την γνώριζα» προσθέτει.

Η ίδια γυναίκα σημειώνει στο BBC πως η δημοσιογράφος είχε λάβει πρόστιμο 5.000 ρούβλιων, επειδή κάλυψε εκδήλωση του Open Russia τον Απρίλιο του 2019. Ωστόσο, αναφορικά με την υπόθεση της έρευνας στο σπίτι της, η Σλαβίνα θεωρούνταν απλά μάρτυρας και δεν ήταν ούτε ύποπτη, ούτε κατηγορούμενη», δηλώνει η ρωσική αστυνομία.

iefimerida.gr

By Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Leave a comment

Your email address will not be published.