Μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά!

Υλικά συνταγής

  • Για τις μελιτζάνες
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο φρ’εσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τις στρώσεις
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 ντομάτες ώριμες κατακόκκινες
  • 250 γραµ. ανθότυρο θρυµµατισµένο
  • 250 γραµ. φέτα θρυµµατισµένη
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο
  • 250 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη ή ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κ.σ παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση 

Για τις μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά, μπορούμε να βάλουμε ό,τι άλλα λαχανικά έχουμε, καθώς και ό,τι τυριά έχουμε περίσσευμα στο ψυγείο μας.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες . Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό. Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Τις  ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 10΄, περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

By Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *