31 Ιουλίου 2019

Ένα οχτάχρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν άνδρας το έσπρωξε στο τρενο στην Γερμανια

By Βασιλική Δρακοπούλου

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο ύποπτος συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να διαφύγει και αφού είχε, σύμφωνα με αναφορές, προσπαθήσει να σπρώξει άλλους ανθρώπους στις ράγες.

Ένα οχτάχρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν άνδρας το έσπρωξε σε τρένο που βρισκόταν σε κίνηση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης, όπως μετέδωσαν Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, ο άνδρας έσπρωξε και τη μητέρα του αγοριού που έζησε.

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, 40χρονος έσπρωξε το αγόρι και τη μητέρα του στις ράγες την ώρα που έφτανε το ICE (τρένο υψηλής ταχύτητας). Η μητέρα, ευτυχώς, κατάφερε να σωθεί» ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ιζαμπέλ Νόιμαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Δυστυχώς το οχτάχρονο αγόρι καταπατήθηκε από το τρένο. Υπέστη θανάσιμα τραύματα» πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει αλλά τον εμπόδισαν περαστικοί. Αργότερα η αστυνομία της Φρανκφούρτης ανέφερε ότι ο ύποπτος ήταν πολίτης της Ερυθραίας.

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες από το 2015 όταν η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με μεγάλες προσφυγικές ροές, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει επανειλημμένα επικριθεί από συντηρητικούς πολιτικούς που υποστηρίζουν ότι η πολιτική «ανοιχτών συνόρων» οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση του εγκλήματος.

ΠΗΓΗ sputniknews.gr