14 Ιουνίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΚΕΝΤΖΟΣ ΣΤΟ FOURKETA.GR

By Βασιλική Δρακοπούλου
  1. Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο.

Το θεατρικό έργο “ Όλα ξεκίνησαν στο κοιμητήριο”. Ο άνθρωπος στο προσκήνιο. Μια ηθοποιός μεγάλης ηλικίας και ένας διαφορετικός άστεγος βρίσκονται έξω από την εκκλησία ενός κοιμητηρίου. Τα συναισθήματα; Πολλά. Οι σκέψεις; Πολλές και αυτές. Αυτό που μένει στο μυαλό και την ψυχή; Θα μας το πουν αυτοί που θα το διαβάσουν!

  1. Από που παίρνετε έμπνευση;

Ο συγγραφέας έχει “καλό μάτι και καλό αυτί”. Βλέπει και ακούει πράγματα που οι άλλοι συνήθως τα προσπερνούν. Στέκεται σε λεπτομέρειες… εκεί που κάποιος άλλος δε θα στεκόταν.

  1. Όταν τελειώνει ένα βιβλίο σας ποιος το διαβάζει πρώτος;

Συνήθως η γυναίκα μου.

  1. Πώς φαντάζεστε το μέλλον;

Το μέλλον για μένα είναι το παρόν! Όταν έχεις ζήσει μισόν αιώνα και πατάς με τα δύο πόδια σου στον άλλο μισό οφείλεις να σέβεσαι το παρόν – μέλλον σου, να μην φαντάζεσαι, αλλά να ζης.

5. Δώστε μας μια ευχή για την fourketa.gr.

Να είμαστε ο εαυτός μας. Να μη ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι! Κουράστηκα να βλέπω ανθρώπους ψεύτικους, ανθρώπους που προσπαθούν να αποδείξουν στους άλλους… Άλλα θέλουν να πουν και τελικά άλλα λένε λόγω της ανασφάλειάς τους! Δε ζούνε για τους εαυτούς τους, αλλά αναπνέουν για το σινάφι και τους φίλους τους. Η “ταμπέλα και το στήσιμο της εικόνας τους”… βασιλεύουν!

TO βιογραφικό και  το στορι του βιβλίου του Κ.  Αγγελίδη  https://fourketa.gr/?p=1446

ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ