8 Μαΐου 2018

Σήλια Κριθαριώτη Έλληνες σχεδιαστές που ξεχωρίζουν στο εξωτερικό

By Βασιλική Δρακοπούλου

Έλληνες σχεδιαστές που ξεχωρίζουν στο εξωτερικό

Η Σήλια Κριθαριώτη εκτός από σχεδιάστρια , ειναι και ιδιοκτήτρια της μακροβιότερης εταιρίας ρούχων που ιδρύθηκε το 1906 . 
Ειναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Νικόλαο Τσάκο με τον οποίο έχουν αποκτήσει και τρία παιδιά .
Ξεκίνησε να σχεδιάζει κοντά στους γονείς της από πολύ μικρή ηλικία και μόλις 18 ετών δημιούργησε την πρώτη της κολεξιόν . 
Οι δημιουργίες της έχουν αγαπηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό , καθώς συχνά απαθανατίζονται εγχώριες και ξένες κύριες τις showbiz φορώντας τα ρούχα της ακόμη και μέλη της βασιλικής οικογένειες δείχνουν την αγάπη και τη προτίμηση τους σε αυτές για τις κοινωνικές τους εκδήλωσης . 
Μάλιστα η βρετανική έκδοση του περιοδικού ” Vanity Fair ” την συμπεριέλαβε ανάμεσα στις 6 σχεδιάστριες παγκόσμιου ενδιαφέροντος . 
Η Σήλια Κριθαριώτη εκτός από κομψές ρομαντικές δημιουργίες , σχεδιάζει και τσάντες , αξεσουάρ και κοσμήματα . Ακόμη έχει επιμεληθεί τον σχεδιασμό των στολών των αεροσυνοδών  τις Ολυμπιακής αεροπορικής εταιρείας,  καθώς και τα κοστούμια των παραστάσεων του μεγάρου μουσικής Αθηνών , για τα έργα ” Ρωμαίος  και Ιουλιέτα ” και τη ” Λίμνη των κύκνων ” .

Εργαψε Ελενη Λαμπου