30 Μαΐου 2021

Ο Τομ Κρουζ κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του σε σκηνή του «Mission Impossible 7»

By Βασιλική Δρακοπούλου

Είναι πλέον γνωστό πως ο Τομ Κρουζ γυρνάει μόνος του όλες τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών, που συμμετέχει, χωρίς καμία βοήθεια από κασκαντέρ. Όπως αποκάλυψε στο Empire ο ηθοποιός, υπάρχει μία σκηνή στην επερχόμενη ταινία «Mission Impossible 7», κατά τη διάρκεια της οποίας, κινδύνευσε να σκοτωθεί.

Όπως εξηγεί, η συγκεκριμένη σκηνή ήθελε τον Ίθαν Χαντ -τον χαρακτήρα που υποδύεται ο ηθοποιός- να πέφτει με τη μηχανή του στον γκρεμό, στις νορβηγικές βουνοκορφές. Για να μαγνητοσκοπηθεί η σκηνή με φόντο την άβυσσο που υπήρχε κάτω, ένα ελικόπτερο πετούσε χαμηλά όσο πραγματοποιούταν το τετράωρο γύρισμα.

Την ώρα που το ελικόπτερο πετούσε κάτω από το σημείο, που βρισκόταν ο Τομ Κρουζ, εκείνος έπρεπε να μετρήσει εώς το 6 και έπειτα να ανοίξει το αλεξίπτωτο του για να σωθεί, γεγονός που καθιστούσε από μόνο του επικίνδυνο το γύρισμα, καθώς αν κάτι πήγαινε λάθος, ο ηθοποιός θα βρισκόταν πάνω στον έλικα.

cruz

Ο ίδιος περιέγραψε με λεπτομέρειες την εμπειρία του από το γύρισμα και μάλιστα την χαρακτήρισε ως «την μεγαλύτερη τρέλα της καριέρας του». «Πρώτον: αν ο άνεμος φυσούσε πιο δυνατά από τις πρόβες, θα με έριχνε από τη ράμπα. Δεύτερον, το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά και αυτό ήταν πρόβλημα. Έπρεπε κανείς να υπολογίσει πόσο ψηλό θα είναι το τελικό άλμα και να μην χτυπήσει το ελικόπτερο! Τρίτον, μία στραβή προσγείωση και δεν ξέραμε πώς θα μπλεκόταν το σώμα μου με τη μηχανή», αναφέρει ο 58χρονος ηθοποιός.

Συνεχίζει, τονίζοντας μερικές ακόμα δυσκολίες, που υπήρξαν στο γύρισμα, αποδεικνύοντας πως η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να αποβεί μοιραία: «Είχα 6 δευτερόλεπτα να επιτρέψω στις κάμερες να πιάσουν το άλμα και την πτώση και μετά να ανοίξω το αλεξίπτωτο. Αν δεν μετρούσα σωστά, το αλεξίπτωτο θα μπλεκόταν με τη μηχανή και τότε…κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήγαμε».

Από όσα αποκάλυψε ο Τομ Κρουζ, μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί το μεγαλύτερο μέρος από το budget μίας ταινίας του, διατίθεται για την προσωπική του ασφάλιση. Μάλιστα, στην παρακάτω σκηνή της νέας ταινίας, που προβλήθηκε στην εκπομπή του Γκράχαμ Νόρτον «The Graham Norton Show», ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως έσπασε το πόδι του, αλλά συνέχισε το γύρισμα κανονικά.

protothema.gr