18 Νοεμβρίου 2020

Οργανωμένη ντουλάπα σε 7 βήματα

By EVI MAKAVELOU

Η οργάνωση του σπιτιού, ειδικά των ντουλαπιών, οδηγεί σε μια ευφορία. Τώρα που παιρνάμε τόσες ώρες καθημερινά στο σπίτι μας, σίγουρα όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε πιο όμορφα. Αλλά μια γρήγορη ματιά στην ντουλάπα μας, μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να την οργανώσουμε. Ευτυχώς, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σχέδιο για την οργανωμένη ντουλάπας σας. Πριν το καταλάβετε, η ντουλάπα σας θα ανταγωνίζεται όσα βλέπετε σε οποιαδήποτε Instagram. Το πιο σημαντικό, θα γνωρίζετε πάντα τη θέση του αγαπημένου σας πουλόβερ.

Βήματα για μια οργανωμένη ντουλάπα

black combat shoes


Ο τρόπος οργάνωσης της ντουλάπας σας θα διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το χώρο που έχετε, το μέγεθος της ντουλάπας σας και το είδος της ζωής που ζείτε. Ωστόσο, αυτά τα επτά καθολικά βήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ντουλάπα.

01 Συγκεντρώστε όλα τα κουτιά,τις θήκες και ότι άλλο σας βοηθά για μια οργανωμένη ντουλάπα. Μαζί να έχετε ένα καλάθι ρούχων για όσα δεν χρειάζεστε πλέον.


02 Αδειάστε όλο το περιεχόμενο- ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ κ.λπ.


03 Καθαρίστε την ντουλάπα σας.

04 Δώστε, ανακυκλώστε ή πουλήστε τα είδη ένδυσης, παπούτσια και αξεσουάρ που δεν χρειάζεστε πλέον.


05 Αξιολογήστε τις λύσεις αποθήκευσης της ντουλάπας σας για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν στον χώρο της ντουλάπας σας. Αλλά και ότι λειτουργούν με τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας.


06 Οργανώστε τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας πίσω στην ντουλάπα σας,. Ομαδοποιήστε τα παρόμοια αντικείμενα και μετακινώντας τα πιο φθαρμένα αντικείμενα σας στις ντουλάπες σας “με τα λιγότερα χρήσιμα”.


07 Φτιάξτε ένα σχέδιο για να διατηρήσετε την ντουλάπα σας οργανωμένη, ώστε να μην γίνει ποτέ ένα σημείο αναπαραγωγής για την ακαταστασία ξανά.


Τι χρειάζεστε για την οργανωμένη ντουλάπα

brown and white towel on brown wooden table


Το πρώτο βήμα για την οργάνωση της ντουλάπας σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά εργαλεία προτού ξεκινήσετε. Καλύτερα να μην να ξεκινήσετε αυτό το έργο μετά από μια κουραστική μέρα.

Για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας για την νέα σεζόν, πρέπει να κάνετε λίγη προετοιμασία και να βρείτε χρόνο στο ημερολόγιό σας όταν έχετε δύο έως τρεις ώρες για να δεσμευτείτε σε αυτήν τη διαδικασία.

Αυτή είναι η γρήγορη εργαλειοθήκη οργάνωσης ντουλαπιών

black and white bed linen

Τσάντες αγορών: Χρησιμοποιήστε ανθεκτικές τσάντες για να μεταφέρετε ρούχα για δωρεές. Εάν δεν έχετε τσάντες μπορείτε να χρησιμοποίησετε κουτιά.
Μετροταινία: Μετρήστε το ράφι και το κρεμαστό χώρο. Μην ξεχάσετε ένα σημειωματάριο για να σημειώσετε τις μετρήσεις της ντουλάπας σας.
Ολόσωμος καθρέφτης: Για να αποφασίσετε μεταξύ “πετάξτε” και “κρατήστε”, βεβαιωθείτε ότι ο καθρέφτης σας μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρη την εικόνα σας.
Καλαθάκι: Ότι θα βρείτε στις τσέπες των ρούχων σας όπως χαρτιά, κλιπ μαλλιών, μετρητά (ουαου!) και διάφορες αποδείξεις. Δεν θέλετε να σταματήσετε στη μέση για να αρχειοθετήσετε αυτά τα μικρά αντικείμενα.