11 Σεπτεμβρίου 2019

Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη κατανάλωση κάνναβης παγκοσμίως

By Βασιλική Δρακοπούλου

Το Νέο Δελχί και η Μουμπάι είναι οι δύο πόλεις της Ινδίας που βρίσκονται, σύμφωνα με έρευνα, στις δέκα πόλεις με την μεγαλύτερη κατανάλωση κάνναβης  παγκοσμίως.

Το Νέο Δελχί, η πρωτεύουσα της Ινδίας, είναι η τρίτη πόλη στον κόσμο σε κατανάλωση κάνναβης, ενώ η Μουμπάϊ, η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, σύμφωνα με το ABCD 2018 Cannabis Price Index.

Στην κορυφή με τις πόλεις, όπου γίνεται η μεγαλύτερη κατανάλωση κάνναβης βρίσκεται το Καράτσι, στο Πακιστάν και η Νέα Υόρκη.

Παρά το γεγονός ότι η κάνναβη είναι παράνομη στην Ινδία, η έρευνα έδειξε ότι στο Νέο Δελχί καταναλώθηκαν 38.3 τόνοι μαριχουάνας το 2018, ενώ στη Μουμπάι 32,4 τόνοι.

Εκτός από την Νέα Υόρκη, δύο ακόμα πόλεις των ΗΠΑ βρίσκονται μέσα στη δεκάδα: το Λος Άντζελες και το Σικάγο. Άλλες πόλεις με μεγάλη κατανάλωση κάνναβης είναι το Κάιρο, το Λονδίνο, η Μόσχα και το Τορόντο.

Στην Ινδία, η κυβέρνηση απαγορεύει την γενική καλλιέργεια, την κατανάλωση και την κατοχή κάνναβης, κοκαΐνης και οπιοειδών. Ωστόσο η χρήση της κάνναβης επιτρέπεται για θεραπευτικούς σκοπούς και για έρευνα.

https://sputniknews.gr
https://sputniknews.gr