13 Φεβρουαρίου 2020

Έκθεση ζωγραφικής της Μάρης Προύζου στην γκαλερί του Black Duck 4-14 Μαρτίου

By Βασιλική Δρακοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής

Μάρη Προύζου
«Όλα είναι ένα»

4 – 14 Μαρτίου 2020

 Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Μάρης Προύζου με τίτλο «Όλα είναι ένα» από τις 4 έως και τις 14 Μαρτίου.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει έμπνευση για έκφραση και δημιουργία!

Τα έργα της Μάρης Προύζου, είναι συνυφασμένα με την δουλειά της . Εξ αιτίας της ιδιότητας της ψυχολόγου, η θεματική της έκθεσης είναι μια αλληγορία της ζωής και της ψυχής του ανθρώπου. Οι τουλίπες όπως  η ίδια περιγράφει είναι ό,τι ανθίζει και αναπτύσσεται μεγαλώνει και πάλι γέρνει. Τα πουλιά και οι πεταλούδες εκφράζουν το πέταγμα  την ανάγκη της ανεξαρτητοποίησης  της ελευθερίας, και της ομορφιάς. Ηχηρές εικόνες αγάπης για τη ζωή και τον επαναπροσδιορισμό της ύπαρξης.

Έργα μικρά και μεγάλα, με λάδι ή ακρυλικό, με έντονες αποχρώσεις γιατί το χρώμα είναι ζωτικής σημασίας. Και είναι αυτό που τελικά δίνει τη μορφή στο θέμα « Όλα είναι ένα»

Σημείωμα της ζωγράφου.

Αυτές οι τρεις θεματικές με γοήτευσαν. Τα πουλιά άλλα μικρά και άλλα μεγάλα, κουρασμένα ή ζωηρά πολύχρωμα ή σκούρα με γκρίζες πινελιές, μου θυμίζουν μορφή ανθρώπων. Ανθρώπων που πέρασαν από την ζωή μου, που αγάπησα. Οι πεταλούδες για μένα είναι ψυχές που μου μίλησαν για μια αγάπη μια προδοσία, μια λύπη μια χαρά, ένα ταξίδι και μετά πέταξαν στο άγνωστο. Οι τουλίπες με γοήτευσαν για το χρώμα τους. Έχουν πάντα ένα κυρίαρχο χρώμα και στη βάση πινελιές πιο σκούρες και πιο ανοικτές, ωριμάζουν σιγά, και τα φύλλα τους δεν πέφτουν όλα μαζί κοιτώντας της μου θυμίζουν τον άνθρωπο με το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του, αλλά και τις ποικίλες φανερές ή κρυφές του πινελιές που τον κάνουν τόσο ενδιαφέρον. Το μεγάλωμα του, την αργή απώλεια των ικανοτήτων του, της νιότης και της ομορφιάς.

Μάρη Προύζου

Βιογραφικό σημείωμα

Η Μάρη Προύζου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος γενετικής ψυχολογίας του πανεπιστημίου (Paris V||).  Δραστηριοποιήθηκε από το 1985 στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε δημοτικές δομές και στο ιδιωτικό της γραφείο. Από το 2004 αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη σχολή Βακαλό,  έμεινε τρία χρόνια στον αγαπημένο της δάσκαλο Απόστολο Λάβδα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει μια σειρά ατομικές εκθέσεις και ομαδικές με θέματα εμπνευσμένα από την ανθρώπινη φύση και ζωή, δοσμένα άλλοτε με συμβολικό και άλλοτε με πραγματικό τρόπο.  

Εγκαίνια έκθεσης: 4 Μαρτίου ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 4 – 14 Μαρτίου 2020
Ώρες λειτουργίας: 13.00 – 21.00 καθημερινά

Artwork: Δήμητρα Αποστόλου

Black Duck Gallery
Χρήστου Λαδά 9α/ Αθήνα / 210 3234760 / www.blackduck.gr / info@blackduck.gr