ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑ:”ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΛΛΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ”

ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑ:”ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΛΛΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ”

Η Χρύσα Παπά αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες  ηθοποιούς της γενιάς της η οποία έχει καταπιαστεί με πολλά και διαφορετικά πράγματα στην μέχρι τώρα πορεία της, με τηλεοπτικούς ρόλους που έχουν αγαπηθεί θερμά από το κόσμο και με χρυσές συνεργασίες οι οποίες κοσμούν το πλούσιο βιογραφικό της.

Η αγαπημένη ηθοποιός με αφορμή το έργο “Λωξάντρα” στο Θέατρο Βεάκη. μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

Η φετινή χειμερινή σεζόν σε βρίσκει στο ανακαινισμένο Θέατρο Βεάκη και στο έργο “Λωξάντρα”. Πως νιώθεις που βρίσκεσαι ανάμεσα σε ένα τόσο μεγάλο θίασο καταξιωμένων ανθρώπων του χώρου;

Αυτό που υπερτερεί μέσα μου είναι η χαρά και η ευγνωμοσύνη αλλά και μια αγωνία η οποία δεν μπορεί να μην υπάρχει. Στο παρελθόν έχω δουλέψει ξανά στο Θέατρο Βεάκη προτού καν ανακαινιστεί, με τις περιγραφές που έχω από ανθρώπους του χώρου είναι ότι μιλάμε για ένα μεγαλειώδες θέατρο. Με την πάροδο του χρόνου αυτός ο χώρος έχασε κάπως την λάμψη του γιατί χρειάζεται αρκετές απαιτήσεις για να διατηρηθεί ένας τέτοιος, φτάνοντας στο σήμερα που το ανέλαβαν συνολικά οι αδελφοί Τάγαρη, κάνοντας μια εξαιρετική δουλειά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι είναι ένα τόσο ωραίο θέατρο το οποίο τιμούμε όλοι μας. Είναι μεγάλη μας τιμή που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο κατασκεύασμα.

Όσον αφορά το κομμάτι της παράστασης, μου αρέσει πολύ αυτό το μυθιστόρημα όπως και η σειρά στη τηλεόραση αλλά και η παράσταση που είχε γίνει πριν αρκετά χρόνια από τον Σωτήρη Χατζάκη, στο Κρατικό Θέατρο επομένως τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτή τη δουλειά. Ο λόγος που μου αρέσει αυτό το έργο είναι γιατί έχει να κάνει με τις ρίζες μας και όπως λέει μια κρητική μαντινάδα ” δεν έχει αξία το δέντρο που δεν  έχει ρίζα” άρα με τον τρόπο μας και εμείς, τιμούμε τις ελληνικές μας ρίζες, από όπου και αν κατάγεται ο καθένας. Είναι ένα έργο που μιλάει πολύ για τον θεσμό της οικογένειας, έχει πολύ όμορφη μουσική, ένα ιδιαίτερο χιούμορ και εμπεριέχει όλα τα συναισθήματα όπως έχουμε όλοι μας στη ζωή μας. Υποδύομαι την Κλειώ, την κόρη της Λωξάντρας η οποία είναι το άλλο άκρο καθώς μοιάζουν σε πολλά μεταξύ τους αλλά διαφέρουν επίσης σε κάποια άλλα και έτσι έρχονται συχνά σε πολλές συγκρούσεις με την αγάπη να κυριαρχεί στη ζωή τους.

Μέσα σε μια Αθήνα 1000- 1500 θεατρικών σκηνών με πολλά και διαφορετικά έργα, τι θεωρείς ότι επιθυμεί να δει ο θεατής στο θέατρο; Mέσα από την κρίση μπορούν να παρουσιαστούν στο κόσμο αξιόλογες παραγωγές και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε οικονομικό επίπεδο;

Είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να στηθούν αξιόλογες παραγωγές και να είναι απόλυτα κερδισμένες ως προς το οικονομικό κομμάτι και σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ανθρώπους του χώρου που προσπαθούν να κάνουν ωραία πράγματα και να στηρίξουν το πολιτιστικό κομμάτι μας.

H Xρύσα ως θεατής τι είναι αυτό που ξεχωρίζει σε μια  θεατρική παράσταση;

Σίγουρα είναι πολλοί παράγοντες που θα με κάνουν να ξεχωρίσω μια παράσταση. Από την μια μπορεί να παρακολουθήσω κάποιες παραστάσεις που συμμετέχουν φίλοι μου και συνάδελφοι μου και με αυτό τον τρόπο να τους τιμήσω με την παρουσία μου αλλά και κάποιες άλλες δουλειές που επιλέγω να δω γιατί μου αρέσει το θεατρικό έργο είτε γιατί εκτιμώ αρκετά κάποιους ανθρώπους του χώρου. Ένας λόγος που θα έρθει ο κόσμος να δει την Λωξάντρα είναι ότι μιλάει στη ρίζα μας αλλά και στη καρδιά μας, κουβαλώντας ο καθένας μας αυτό το στοιχείο μέχρι και σήμερα στη ζωή του.

Έχεις περάσει στο παρελθόν από πολύ επιτυχημένες σειρές στη τηλεόραση τις οποίες ο κόσμος μέχρι και σήμερα αγαπάει και συνεχίζει να στηρίζει μέσω των επαναλήψεων, με εσένα να συνεχίζεις μέχρι και σήμερα το ταξίδι σου στο επιτυχημένο Τατουάζ. Πως βλέπεις το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα με τον ερχομό νέων σειρών έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα και την δραστηριοποίηση ατόμων που είχαν μια απουσία από αυτή όπως ο Π. Κοκκινόπουλος και ο Γ. Μπέζος; 

Για κάποια χρόνια η αλήθεια είναι ότι λόγω της κρίσης και της αδειοδότησης των καναλιών, υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα με το κομμάτι της ελληνικής μυθοπλασίας. Την περσινή σεζόν που ξεκίνησε το Τατουάζ, δεν είχε απέναντι του κάποια σειρά να συναγωνιστεί γιατί αυτή είναι η σωστή λέξη και όχι να ανταγωνιστεί αλλά ριάλιτι επιβίωσης ή άλλες τηλεοπτικές εκπομπές. Για μένα καλό είναι να υπάρχουν όλα τα πράγματα στη ζωή μας και συγκεκριμένα στη τηλεόραση μπορούν να χωρέσουν όλα αλλά να δίνεται εξίσου ένα βάρος και στην μυθοπλασία γιατί αυτή είναι η δουλειά μας και ο δικός μου καημός. Το Τατουάζ την περσινή σεζόν κέρδισε το στοίχημα και εδραίωσε μια νέα θέση στην ελληνική μυθοπλασία. Για μένα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ότι το Τατουάζ πέρσι “εγκαθίδρυσε” μια θέση, δίνοντας κίνητρο και σε άλλους παραγωγούς να δοκιμαστούν ξανά στο κομμάτι των σειρών. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την δουλειά γιατί μου αρέσει πολύ ο ρόλος που υποδύομαι και τον απολαμβάνω 100%.

Πως νιώθεις όταν ο κόσμος στον δρόμο σε αναγνωρίζει από παλαιότερους σου τηλεοπτικούς ρόλους οι οποίοι παραμένουν μέχρι και σήμερα διαχρονικοί και σου μιλάει για αυτές τις δουλειές;

Είναι πολύ ισχυρή η εικόνα της τηλεόρασης. Σε αυτή τη δουλειά βρίσκομαι 18 χρόνια, παίζοντας συνέχεια στο θέατρο και παίζοντας στο γυαλί τα 10 χρόνια. Φυσικά ο κόσμος μέχρι πρότινος και πριν κλείσει οριστικά το Μega, με έβλεπε στις 2 σειρές που βρίσκονταν σε επανάληψη, με πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης.  Το να με θυμάται ο κόσμος από παλαιότερους μου ρόλους, είναι κάτι που το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου που δεν βλέπει θέατρο και ακόμη και να έβλεπε, μπορεί με έναν ρόλο να έχει ταυτιστεί πολύ και να τον αγαπάει μέχρι και σήμερα. Πολλές φορές με αποκαλούν με ονόματα παλιών ρόλων, κάτι που βρίσκω πολύ φυσιολογικό. Κάθε φορά ξέρω ότι κάνω κάτι διαφορετικό οπότε δεν έχω κάποιου είδους ανησυχία για το αν θα με κατηγοριοποιήσει κάποιος σε κάτι. Συγκεκριμένα στην Λωξάντρα και στον ρόλο της Κλειώς εκτός του ότι είναι κάτι διαφορετικό υποκριτικά αλλά και ως ρόλος, είναι και κάτι άλλο ως εικόνα.

Συνεργάζεσαι κατά καιρούς νέα και άφθαρτα άτομα στον χώρο τα οποία προσπαθούν σήμερα μέσα σε όλη την αναστάτωση που επικρατεί, να δοκιμαστούν σε αυτό που αγαπούν πολύ να κάνουν. Πως βλέπεις την σημερινή νέα γενιά των ηθοποιών;

Τα νέα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην ηλικία των 18, δεν ζουν σε μια εύκολη εποχή. Λόγω του  ότι είμαι αισιόδοξη από φύση και θέση, βλέπω πολλά παιδιά τα οποία προσπαθούν και είναι ταλαντούχα σε πολλά επίπεδα αλλά ζουν σε μια μπερδεμένη εποχή όπου οι αξίες πολλές φορές χάνονται. Πιστεύω ότι εμείς που είμαστε της επόμενης ή μεθεπόμενης γενιάς, έχουμε μια παραπάνω ευθύνη για να μεταλαμπαδεύσουμε κάποιες αξίες στα παιδιά αυτά.

Μέσα στην αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω μας, χωράει ακόμα για σένα ένα καλλιτεχνικό όνειρο στη ζωή σου;

Φυσικά και υπάρχει και πάντα θα υπάρχει ένα όνειρο. Για μένα πάντα θα υπάρχουν όνειρα γιατί κανένας δεν μπορεί να  στερήσει τα όνειρα μας. Δεν επιθυμώ όπως και πολλοί άνθρωποι γύρω μου, να μας στερήσει κανένας το όνειρο μας και την επιθυμία μας, ότι και αν γίνεται. Δεν μπορώ να πω ότι ονειρεύομαι τον εαυτό μου κάπως σε 10 χρόνια αλλά ονειρεύομαι να κάνω ρόλους, νέες συνεργασίες και να ζω ωραία γενικώς πέρα από την δουλειά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Προς το παρόν έχω δώσει όλο το απαιτούμενο βάρος στην “Λωξάντρα” η οποία εύχομαι να αγαπηθεί θερμά από τον κόσμο την φετινή σεζόν. Γίνονται κάποιες συζητήσεις για κάποια νέα πρότζεκτ αλλά ακόμα δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

ΠΗΓΗ http://www.checkinart.gr/archives/15886

Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *