28 Αυγούστου 2019

Το ελληνικό διαβατήριο παραμένει στην πρώτη τετράδα των ισχυρότερων του κόσμου

By Βασιλική Δρακοπούλου

Στην πρώτη θέση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Μεταξύ των χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου παραμένει η χώρα μας, βάσει του Passport Index.

Στην κορυφή της συγκεκριμένης κατάταξης, η οποία καταρτίζεται από την Arton Capital με βάση τις χώρες που μπορεί να ταξιδέψει ο κάτοχος ενός διαβατηρίου χωρίς βίζα και τις χώρες όπου μπορεί να λάβει βίζα κατά την άφιξή του, βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με το Passport Index και όπως αναφέρει το Marketwatch, οι κάτοχοι διαβατηρίων από τα ΗΑΕ μπορούν να ταξιδέψουν εύκολα σε 175 χώρες.

Τη δεύτερη θέση μοιράζονται Φινλανδία, Λουξεμβούργο και Ισπανία με τους κατόχους των συγκεκριμένων διαβατηρίων να μπορούν να ταξιδέψουν σε 168 χώρες χωρίς να χρειαστεί να εκδώσουν βίζα πριν από την αναχώρησή τους.

Ακολουθούν στην τρίτη θέση, με πρόσβαση χωρίς βίζα ή με εύκολη έκδοση θεώρησης σε 167 χώρες, η Δανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ιρλανδία και οι ΗΠΑ.

Το ελληνικό διαβατήριο χαρίζει εύκολη πρόσβαση σε 166 χώρες, βάσει των στοιχείων της κατάταξης. Μαζί με την Ελλάδα, την τέταρτη θέση μοιράζονται η Σουηδία, η Σιγκαπούρη, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Μάλτα και η Νορβηγία.

Την πεντάδα κλείνουν η Λιθουανία, η Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς, οι κάτοχοι των οποίων μπορούν να ταξιδέψουν σε 165 χώρες είτε χωρίς βίζα, είτε εκδίδοντάς την στον προορισμό τους.

πηγη timelink.gr