Τι ειναι η πλατφόρμα Ε.Π.ΑΘΛ.Α; Βοηθά στην εξαλείψει των χειραγωγημένων αγώνων!

Τι ειναι η πλατφόρμα Ε.Π.ΑΘΛ.Α; Βοηθά στην εξαλείψει των χειραγωγημένων αγώνων!

Η χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων θεωρείται ευρέως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον αθλητισμό σήμερα, καθώς υπονομεύει τις αξίες της ακεραιότητας, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

Η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) απορρέει από το άρθρο 13 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin) και αποτελεί το βασικότερο εργαλείο εφαρμογής της στη χώρα μας.

Σκοπός της είναι ο εθνικός συντονισμός των αρμόδιων φορέων, η διεθνής συνεργασία και η δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή των διατάξεων που ορίζονται στη Σύμβαση.

Η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) που απορρέει από το άρθρο 13 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Χειραγώγηση των Αθλητικών Διοργανώσεων (Σύμβαση Magglingen/Macolin) αποτελεί το βασικότερο εργαλείο εφαρμογής της εν λόγω Σύμβασης. Σκοπός της είναι ο εθνικός συντονισμός των αρμόδιων φορέων και η διεθνής συνεργασία. Πιο συγκεκριμένα η Ε.Π.ΑΘΛ.Α.:

  1. Λειτουργεί ως κόμβος συλλογής πληροφοριών ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων και διαβίβασης των πληροφοριών αυτών στις αρμόδιες αρχές και οργανισμούς.
  2. Συντονίζει τις δράσεις ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων περιλαμβανομένων και προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
  3. Λαμβάνει, συγκεντρώνει και αναλύει πληροφορίες για παράτυπα ή ύποπτα στοιχήματα σε αθλητικούς αγώνες που πραγματοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και, κατά περίπτωση, όπου είναι απαραίτητο, εκδίδει προειδοποιήσεις.
  4. Διαβιβάζει προς τις δημόσιες αρχές ή τους αθλητικούς οργανισμούς ή τους φορείς εκμετάλλευσης αθλητικού στοιχήματος πληροφορίες για πιθανές παραβιάσεις νόμων ή αθλητικών κανονισμών που αναφέρονται στη Σύμβαση.
  5. Συνεργάζεται με όλους τους οργανισμούς και τις αρμόδιες αρχές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, περιλαμβανομένων των εθνικών πλατφορμών άλλων κρατών.

Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *