8 Νοεμβρίου 2020

Τα πρόστιμα έπεσαν «βροχή» την πρώτη ημέρα του lockdown -1.300 παραβάσεις σε ένα 24ωρο, 2 συλλήψεις

By EVI MAKAVELOU

Μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, από τις 06:00 χθες το πρωί ολόκληρη η Ελλάδα τέθηκε σε καθεστώς lockdown με τις μετακινήσεις να γίνονται πλέον με SMS και τις απαραίτητες βεβαιώσεις προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Οι μεγάλες ουρές και ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε χθες έξω από σούπερ μάρκετ, τράπεζες και άλλες υπηρεσίες, σήμερα δεν υπάρχουν. Ειδικότερα στις γειτονιές της Αθήνας -οπού και βρέθηκε το iefimerida- επικρατεί μια διαφορετική εικόνα που θυμίζει τις ημέρες του περασμένου Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση επιτρέπεται για 6 συγκεκριμένους λόγους με γραπτό μήνυμα στο 13033, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται με τις απαραίτητες βεβαιώσεις από τους εργοδότες τους.

Οι εικόνες λοιπόν με τους έρημους δρόμους που παρατηρήθηκαν προ ημερών στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες σήμερα το πρωί καταγράφηκαν και στην πρωτεύουσα.


Το δεύτερο lockdown άδειασε την Αθήνα

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν αδικαιολόγητα έξω. Οι ανυπάκουοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου, με τα πρόστιμα πλέον να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά» καθώς διπλασιάστηκαν όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρώτη μέρα lockdown: «Βροχή» τα πρόστιμα από την ΕΛΑΣ


Την ίδια ώρα, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (55.724) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(585) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
(194) στην Αττική,
(122) στη Θεσσαλονίκη,
(42) στην Κεντρική Μακεδονία,
(42) στην Πελοπόννησο,
(39) στην Κρήτη,
(32) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(29) στη Δυτική Ελλάδα,
(22) στη Θεσσαλία,
(17) στη Στερεά Ελλάδα ,
(13) στην Ήπειρο,
(11) στο Νότιο Αιγαίο,
(11) στο Βόρειο Αιγαίο,
(6) στα Ιόνια Νησιά και
(5) στη Δυτική Μακεδονία.

Πηγή: iefimerida.gr