14 Μαΐου 2022

Στέφανος Κορκολής: «Έπαθα καρκίνο από το τσιγάρο, κάπνιζα πέντε πακέτα την ημέρα»

By Βασιλική Δρακοπούλου

Συνέντευξη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα «Πάμε Δανάη» παραχώρησε ο Στέφανος Κορκολής όπου μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο, μια μάχη που εξακολουθεί να δίνει μέχρι σήμερα.

«Το ζήτημα είναι ότι σε σύγκριση με ανθρώπους που έχουν πολύ βαριές μορφές, αισθάνομαι και περίεργα να λέω ότι είμαι βαριά ή ότι έχω κάτι. Είναι βασανιστικό γιατί έρχεται και φεύγει…Είναι κουραστικό και αγχωτικό το μπρος πίσω αλλά, όταν πήγαινα για τις θεραπείες και έβλεπα άλλους ανθρώπους, έκανα τον σταυρό μου», είπε αρχικά ο Στέφανος Κορκολής.

Στη συνέχεια ο μουσικοσυνθέτης μίλησε για τα χειρουργεία που έχει κάνει και πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση κάθε φορά: «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνω μία επέμβαση και πρέπει να έτοιμος ψυχολογικά. Έχω κάνει ήδη τέσσερα χειρουργεία, το αντιμετωπίζω πλέον με ψυχραιμία. Στην αρχή δεν υπήρχε ψυχραιμία, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, είναι φυσιολογικό… Πλέον το αντιμετωπίζω ψύχραιμα αλλά πάντα με φόβο και επειδή μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να πω σε όποιον καπνίζει να το κόψει».

Τέλος, ο Στέφανος Κορκολής έστειλε το δικό του μήνυμα στους καπνιστές: «Εγώ το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα πέντε πακέτα την ημέρα, ήμουν με ένα τσιγάρο μόνιμα στο στόμα. Αυτό και γενικά το ότι δεν πάμε στον γιατρό να κοιταχτούμε είναι λάθος μας, πρέπει να μην το φοβόμαστε και να πηγαίνουμε στον γιατρό μας».

protothema.gr