12 Ιουνίου 2019

Σοκαριστικές εικόνες στο νεκροταφείο Σχιστού: Στοιβαγμένες σοροί και υπολείμματα εκταφών σε σακούλες

By Βασιλική Δρακοπούλου

Σωρούς από μαύρες σακούλες σκουπιδιών που περιέχουν υπολείμματα εκταφών βλέπει κανείς πεταμένες στους διαδρόμους και στον χώρο στάθμευσης του νεκροταφείου Σχιστού. Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί και το τι συμβαίνει με τις σορούς που δεν έχουν αποσυντεθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Εικόνες ντροπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας – εικόνες, τις οποίες μάλιστα μπορεί να αντικρίσει κανείς σε καθημερινή βάση με μία επίσκεψη στο νεκροταφειο Σχιστού.

Τα πλάνα που ήλθαν στη δημοσιότητα από το OPEN δείχνουν στοιβαγμένες μαύρες σακούλες με υπολείμματα από τις εκταφές, τόσο έξω όσο και μέσα στο νεκροταφείο. 

Τα υπολείμματα των εκταφούν μπορούν να είναι οτιδήποτε υλικό (ρούχα, μαξιλάρια) που μπορεί να βρίσκεται μέσα στον τάφο ή κομμάτια από κάσες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αντί να μεταφέρονται σε συγκεκριμένο χώρο – όπως θα έπρεπε για λόγους δημόσιας υγείας – τοποθετούνται σε σακούλες σκουπιδιών, οι οποίες στη συνέχεια στοιβάζονται στο πάρκινγκ επισκεπτών, αλλά και στους διαδρόμους του νεκροταφείου, προτού τις παραλάβει το απορριμματοφόρο.

Παράλληλα, σοκαριστικές είναι οι εικόνες και σε ό,τι αφορά τον χώρο, όπου μεταφέρονται τα υπολείμματα σορων από τις εκταφές. Πρόκειται για μία αποθήκη μέσα στα χορτάρια. Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο από το καμαράκι ενός ταφέα, φαίνονται οι σοροί τοποθετημένες σε λευκά σεντόνια και στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη. 

πηγη https://sputniknews.gr