Πώς να κάνεις ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο: 18 συμβουλές που λειτουργούν

Πώς να κάνεις ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο: 18 συμβουλές που λειτουργούν

Εαν ζεις κι εσύ σε ένα διαμέρισμα πολύ όμορφο μεν, αλλά με όχι ιδιαίτερα μεγάλους χώρους, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο! Εδώ θα σου πούμε πώς να κάνεις ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. 18 συμβουλές για το δωμάτιο σου! Υπάρχουν πολλές εύκολες λύσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Αλλά και πιο φιλόξενο, πιο λειτουγικό και πιο κομψό.

Εδώ, οι 18 αγαπημένες μας συμβουλές για να κάνουμε ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

1 Όταν προσθέτεις κουρτίνες σε ένα δωμάτιο, βεβαιώσου ότι έχουν το ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Το να επιλέξεις το ίδιο χρώμα θα κάνει τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος.

2 Επωφελήσου από το φυσικό φως όσο μπορείς, κάτι που θα ανοίξει το χώρο σας.

3 Επίλεξε καναπέδες και πολυθρόνες που ανυψώνονται στα πόδια, γεγονός που δημιουργεί μια αίσθηση φωτός και χώρου.

4 Απέφυγε ασταμάτητα να κρατάς πράγματα, αν ζεις σε ένα μικρό χώρο. Εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει κάτι σε ένα χρόνο ξεφορτώσου το.

5 Κινήσου σε μια παλέτα χρωμάτων που είναι ελαφριά και ουδέτερη, η οποία θα επεκτείνει τον χώρο σου οπτικά.

6 Αγόρασε πολυλειτουργικά έπιπλα,τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως τραπεζάκι του καφέ όσο και ως επιπλέον καθίσματα, ταυτόχρονα.

7 Συμπερίλαβε καθρέφτες στο χώρο σου! Η αντανάκλαση θα κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

8 Υπάρχει ένας παλιός κανόνας ότι τα μικρά έπιπλα σε έναν μικρό χώρο είναι αυτά που πρέπει να διαλέξεις. Αλλά μερικά μεγαλύτερα κομμάτια επίπλων σε ένα μικρό δωμάτιο θα το κάνουν συχνά να φαίνεται μεγαλύτερο.

9 Κάνε ένα σαλόνι να αισθάνεται μεγαλύτερο και ψηλότερο με ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή

Τα κατάλληλα έπιπλα

How to Make a Small Room Look Bigger: 25 Tips That Work | StyleCaster

10 Σκέψου να προσθέσεις βιβλιοθήκες από το δάπεδο μέχρι την οροφή ή από τοίχο σε τοίχο. Αυτό το τέχνασμα θα επεκτείνει το ύψος των δωματίων. Παράλληλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις νέους χώρους αποθήκευσης.

11 Τα έπιπλα που μπορούν να διπλωθούν, να στοιβάζονται ή να μετακινούνται με τροχό είναι ο φίλος σου.

12 Μην γεμίζεις κάθε εκτεθειμένο ράφι σε ένα δωμάτιο. Αν αφήσεις κενό χώρο θα δώσεις στον μικρό σου χώρο μια ευάερη εμφάνιση.

13 Η εγκατάσταση είτε ενός ενσωματωμένου γραφείου που καταλαμβάνει όλο το μήκος ενός δωματίου είτε των εκτεταμένων πάγκων στην κουζίνα, θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μεγάλου δωματίου.

14 Αγόρασε μερικά από τα έπιπλα σου στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο απλώς τα συνδευάζεις πιο εύκολα και θα διευρύνεις το χώρο.

15 Διάλεξε ένα τραπέζι φαγητού που μπορεί να γίνει μικρότερο ή μεγαλύτερο. ‘Ετσι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο που έχεις.

16 Κάνε το δωμάτιό να φαίνεται μεγαλύτερο ζωγραφίζοντας τους τοίχους, διακοσμητικά και λεπτομερώς σε διαφορετικές αποχρώσεις ενός χρώματος, όπως υπόλευκο.

17 Διακοσμητικά έπιπλα, όπως γυάλινα τραπέζια, ξεγελούν τα μάτια. ‘Ετσι θα μοιάζει περισσότερο ανοιχτός χώρος από ό, τι στην πραγματικότητα.

18 Αντί για γενικά φωτιστικά, τα οποία τραβούν το μάτι σε ένα σημείο, πρόσθεσε πολλά στοιχεία φωτισμού.

EVI MAKAVELOU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *