23 Μαρτίου 2020

Πώς μπορείτε να γίνετε εθελοντές στον «πόλεμο» ενάντια στον κορονοϊό

By Βασιλική Δρακοπούλου

Μια νέα πλατφόρμα για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 η οποία έχει εξαπλωθεί και στη χώρα μας κι έχει μέχρι στιγμής  στερήσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους ενώ έχει προσβάλλει περί τους 624 κατοίκους σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, προχώρησε η κυβέρνηση.

«Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας λόγω της νόσου Covid-19 είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας.Στην προσπάθεια αυτή το Υπουργείο Υγείας ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς όμως η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας κι από εθελοντές» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας.

Το παρόν εθελοντικό πρόγραμμα το οποίο εγκαινιάζεται μέσω της νέας πλατφόρμας www.ethelontes.gov.gr απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροίνοσηλευτέςπαραϊατρικό προσωπικόψυχολόγοιφοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

Επίσης μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Και στις δύο περιπτώσεις οι εθελοντές ,ανάλογα με τα προσόντα τους, δύναται να υποστηρίζουν τις δομές υγείας της χώρας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών που ανακύπτουν. Θα παρέχουν συγκεκριμένο έργο και θα έχουν συνεργασία με το ήδη υπηρετούν προσωπικό.

Δήλωση Συμμετοχής

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στον άνισο αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί να δηλώσει συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία του στη σχετική φόρμα καταγραφής: https://ethelontes.gov.gr/forma-ethelonton-gia-tin-antimetopisi/.