16 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα ξεκινήσεις σωστά την εβδομάδα σου

By EVI MAKAVELOU

Κάθε εβδομάδα στην αρχή της, ίσως μοιάζει να είναι και δύσκολη. Εδώ σου έχουμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να ξεκινήσεις σωστά την εβδομάδα σου.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα για την εβδομάδα

Σημείωσε όλες τις υποχρεώσεις και τις δουλειές που έχεις να κάνεις και θέσε προτεραιότητες. Έτσι ούτε θα ξεχάσεις κάτι, αλλά ούτε και θα αγχωθείς, αφού θα τα έχεις όλα οργανωμένα στο μυαλό σου και στο χαρτί!

Ώρα για γυμναστική

Για να πάει καλά η εβδομάδα πρέπει να φροντίσεις και το σώμα σου. Κάνοντας λοιπόν έστω και λίγη γυμναστική με διατασούλες, ενεργοποιείς τους μυς και νιώθεις καλύτερα ψυχολογικά.

Προετοίμασε γεύματα για την εβδομάδα

flat lay photography of fruits on plate

Αν έχεις λίγο χρόνο παραπάνω, ειδικά τώρα που μένουμε σπίτι, προετοίμασε γεύμαρα για όλη την επόμενη εβδομάδα. Έτσι θα γλιτώσεις χρόνο μέσα στην καθημερινότητα και δεν θα σκέφτεσαι κάθε μέρα τι να μαγειρέψεις.

Θετική σκέψη

Κάτι ακόμη που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις σωστά την Δευτέρα σου, είναι η θετική σκέψη. Προσπάθησε να χαμογελάς, να κάνεις όμορφες σκέψεις και να ονειρεύεσαι μικρές-μικρές επιτυχίες. Κατακτώντας μικρούς στόχους, πετυχαίνεις πάντα στο τέλος κάτι πιο σημαντικό και μεγάλο.

Χρόνος για σένα

woman holding white ceramic teacup sitting on white blanket near short-coated tan dog

Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε πάντα λίγο προσωπικό χρόνο στον εαυτό μας. Μπορεί αυτό να σημαίνει είτε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, είτε να ακούσουμε μουσική, είτε να διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο, είτε απλά να πιούμε μια κούπα καφέ, χαλαρώνοντας και αδειάζοντας κάθε σκέψη από το κεφάλι μας.

Ευγνώμων για την κάθε μέρα

Ξυπνάς την Δευτέρα το πρωί από το ξυπνητήρι σου κι όλα μοιάζουν χάλια…Αν όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου σε πίανουν αρνητικές σκέψεις, πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.

Ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις γι’αυτό είναι να γράψεις σε ένα χαρτί δέκα πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι ευγνώμων στην ζωή σου. Με αυτό τον τρόπο θα βρίσκεις όλο και παραπάνω θετικά και θα εστιάζεις σωστά την ενέργειά σου!