3 Νοεμβρίου 2020

Προβλήματα καραντίνας vol 1

By EVI MAKAVELOU

Προβλήματα καραντίνας vol1: Σας απαντάμε στις δικές σας ανησυχίες, της εποχής της καραντίνας και του κορονοιού!

Η Νικολέτα Κ. μας έστειλε.

Καλησπέρα σας!! Θα ήθελα να εκφράσω και εγώ μια απορία μου !!!! Θα ήθελα να ρωτήσω για την ζωή μέσα στην καραντίνα πόσο θα επηρεάσει την ψυχολογία τον ανθρώπων??!!

Φίλη μου, τους τελευταίους μήνες, έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στις ζωές μας, με πολλά προβλήματα καραντίνας! Οι συνεχείς αλλαγές, τα μέτρα που παίρνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοιό, η απομάκρυνση από τους δικούς μας ανθρώπους, ειδικά όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, η τηλεργασία που έχει μπει στην καθημερινή μας ζωή και η απαγόρευση της κυκλοφορίας, έχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία μας.

Οι άνθρωποι, καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για επιπλέον αλλαγές και για μια δεύτερη καραντίνα, όπως έχει μπει ήδη η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο,να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε πιο πεσμένοι. Όμως, για να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, τόσο για τους εαυτούς μας, όσο και για την οικογένεια και τους φίλους μας, πρέπει να εστιάσουμε στην θετική πλευρά των πραγμάτων.

Για παράδειγμα αν δεν δουλεύουμε αυτή την περίοδο και έχουμε βγει σε αναστολή εργασίας ή εργαζόμαστε από το σπίτι, ας το δούμε ως μια ευκαιρία να ξεκουραστούμε από την πίεση της καθημερινότητας, ας ανανεώσουμε το σπίτι μας, για να μας αρέσει περισσότερο κι ας προσέξουμε παραπάνω την υγεία μας, ψυχική και σωματική.

Με ή χωρίς καραντίνα, μπορούμε να βάλουμε την άθληση στη ζωή μας, ξεκινώντας απλούς, καθημερινούς περιπάτους, και να ασχοληθούμε με τα κατοικίδια μας πιο πολύ κι ειδικά αν έχουμε σκυλάκι, ευκαιρία να κάνουμε μεγαλύτερες βόλτες.

Για να έχουμε καλή ψυχολογία, παρά τα προβλήματα καραντίνας, μια καλή ιδέα ακόμη, για τον ελεύθερο χρόνο μας είναι οι σειρές και ταινίες, η μαγειρική και οι διαδικτυακές κλήσεις με τους αγαπημένους μας.

Ότι κι αν γίνεται γύρω μας, πάντα υπάρχουν τρόποι να μην μας πάρει από κάτω!

Στείλε μας κι εσύ την απορία σου, με την ένδειξη “Προβλήματα καραντίνας” στο email info@fourketa.gr ή στο προφίλ μας, στο facebook: Fourketa