19 Νοεμβρίου 2020

Πανδημία και σεξ: Τι πρέπει να προσέχουμε στην καραντίνα

By EVI MAKAVELOU

Μια σκέψη που προβληματίζει πολλούς ανθρώπους είναι τι γίνεται με την πανδημία και το σεξ. Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να προσέχουμε στην καραντίνα και ποια είναι η γνώμη των ειδικών.

Οι λόγοι που μας επιτρέπονται να βγούμε από το σπίτι είναι πολλοί συγκεκριμένοι. Αγορά απαραίτητων αγαθών, βόλτα σκύλου, εργασία, φαρμακείο,γιατρός και τράπεζα. Το να βρεθούμε με κάποιον σύντροφο, δεν αναφέρεται πουθενά.

Αντίθετα όλοι είναι σαφείς ότι πρέπει να είμαστε σε επαφή μόνο με τα άτομα που μένουμε ήδη μαζί και να μην κάνουμε άσκοπες συναντήσεις. Όλα αυτά στο πλαίσιο διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Μπορώ να κάνω σεξ με άτομα που δεν μένω μαζί;

Les pratiques sexuelles qui rendent plus fertiles - Top Santé

Η αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 σίγουρα έχει ανησυχήσει πολύ κόσμο. Η χρήση της μάσκας και η τήρηση απόστασης των δύο μέτρων έχει γίνει η καθημερινότητά μας.

Ζώντας με αυτούς τους νέους περιορισμούς, πολλοί αναρωτίουνται αν πάνε μαζί πανδημία και σεξ με κάποιον-α που δεν μένουν μαζί.

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το να είσαι τόσο κοντά σε κάποιον που δεν ζεις μαζί, μπορεί να σε φέρει σε υψηλό κίνδυνο. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να έχεις σιγουριά για το αν υπάρχουν συμπτώματα.

Η γνώμη των ειδικών για την πανδημία και το σεξ

Σύμφωνα με την Δρ Lauren Streicher , ιδρυτή και ιατρική διευθύντρια του Βορειοδυτικού Ιατρικού Κέντρου Σεξουαλικής Ιατρικής και Εμμηνόπαυσης εαν περνάτε την καραντίνα με κάποιον -τον / ην σύζυγο, τον-ην σύντροφο – δεν πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα στο σεξ, επειδή είστε πρόσωπο με πρόσωπο συνέχεια.

Η Δρ. Charlene Brown, ειδικός στη δημόσια υγεία και πρώην ιατρός της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων στο τμήμα των ιών, δεν πιστεύει ότι πρέπει να κάνετε σεξ. Θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσεις πανδημία και σεξ με ασφάλεια.

Τέλος η καθηγήτρια Claudia Estcourt, ειδική της Βρετανικής Ένωσης για την Σεξουαλική Υγεία και τον HIV αναφέρει στην Guardian πως υπάρχει ασφάλεια αν έχει προηγηθεί απομόνωση για 14 ημέρες, στα ζευγάρια που συγκατοικούν.

Αλλά υπενθύμιζει ότι όταν κάποιος βγαίνει από το σπίτι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσει τον ιο. Οπότε για απόλυτη ασφάλεια πρέπει να ξαναπεράσουν 14 μέρες σε καραντίνα, σε περίπτωση που ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Αν λοιπόν μένεις με κάποιον προσπαθήστε να τηρείτε και οι δύο τα μέτρα. Αν είστε υγιής θα μπορείτε να απολαμβάνετε με ασφάλεια το σεξ. Διαφορετικά κάνε υπομονή να περάσει η καραντίνα και προσπάθησε να βρεις άλλους τρόπους να περνάς καλά.