19 Νοεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών- 19 Νοεμβρίου

By EVI MAKAVELOU

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών εορτάζεται την ίδια ημερομηνία – 19 Νοεμβρίου – σε όλο τον κόσμο.

Η ημέρα αυτή έχει ως στόχο να δώσει έμφαση στους άντρες που κάνουν θετική διαφορά. Επίσης να επικεντρωθούν στα θέματα υγείας και ευεξίας των ανδρών και να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.

Αυτό το έτος σηματοδοτεί 28 χρόνια από την πρώτη γιορτή της Διεθνούς Ανδρικής Ημέρας στη Μάλτα. Φέτος συμπληρώνονται και 21 χρόνια από την εκ νέου έναρξη του έργου στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, δύο νησιά στην Καραϊβική.

Γιατί λοιπόν ξεκίνησε η Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών;

Η ημερομηνία συμπίπτει με τα γενέθλια του πατέρα του Δρ Jerome Teelucksingh, γιατρού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος ξεκίνησε ξανά την Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών το 1999.

Οι διοργανωτές λένε ότι η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να σκεφτούν πώς μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα όμως να «δώσουν στους άνδρες και τα αγόρια καλύτερες ευκαιρίες ζωής», αντιμετωπίζοντας θέματα όπως τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών, η σεξουαλική κακοποίηση και η υγεία.

Τι γιορτάζει η μέρα;


Ο στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας των Ανδρών είναι να γιορτάσει τα θετικά ανδρικά πρότυπα. Επίσης να ευαισθητοποιήσει για τα ανδρικά θέματα. Για παράδειγμα την ψυχική υγεία και την τοξική αρρενωπότητα.

Στη Διεθνή Ημέρα Ανδρών, μην ξεχάσετε να εκτιμήσετε τους άντρες στη ζωή σας!

Ευχές για τους άντρες

man taking child

Οι άντρες είναι μια όμορφη δημιουργία του Θεού, αλλά δεν είναι τέλειοι, οπότε είναι φυσιολογικό να έχουν πολλά λάθη.

Ένας πραγματικός άντρας δεν ενδιαφέρεται για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτόν, απλά κάνει ό, τι πρέπει για το καλό της οικογένειάς του. Ευτυχισμένη ημέρα των ανδρών!

Είναι μια ιπποτική δραστηριότητα όταν ένας άνθρωπος αλλάζει τη ζωή του για να σώσει τη ζωή άλλων ατόμων. Χαρούμενη ημέρα ανδρών.

Σήμερα είναι η μέρα των αγαπημένων μου σε αυτόν τον κόσμο. Ο γοητευτικός μου πατέρας και τα αδέλφια μου, που μου έδωσε. Σας ευχαριστώ όλους για την απίστευτη λατρεία που μου δίνετε!