Πάνω απο 7 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ σε μια εβδομάδα

Πάνω απο 7 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ σε μια εβδομάδα

Ζαλίζει ο αριθμός των ανθρώπων που βγήκαν στην ανεργία σε μια εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα πάνω από 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έκαναν αίτηση να μπουν στο ταμείο ανεργίας έως τις 28 Μαρτίου. Ο αριθμός αυξήθηκε πάνω από 3,3 εκατομμύρια από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters που ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. ενώ κάποιοι έκαναν λόγο και για 5,25 εκατ. αιτήσεις.

Πάνω από το 80% των Αμερικανών υπόκειται σε κάποιου είδους περιορισμού στις μετακινήσεις, σε σχέση με λιγότερο από το 50% πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα τα κρατικά γραφεία για την ανεργία να πλημμυρίζουν από αιτήσεις.

Τα νεότερα αυτά στοιχεία να αποτυπώνουν τον καταστροφικό οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων για επίδομα ανεργίας έφθασε τα 9,93 εκατ. για διάστημα δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την Guardian, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες.

Πάντα κατά το Guardian, οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα ενώπιον τη μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας στην Ιστορία τους, μια εξέλιξη που έρχεται την ώρα που η παγκόσμια οικονομία κάνει βουτιά, κάτι που αναμένεται να επιτείνει την κατάσταση τους επόμενους μήνες.

newsit.gr

Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *