5 Ιουλίου 2018

Ο Στάθης Γκαντζούρας μιλά στην fourketa.gr!

By Βασιλική Δρακοπούλου

Ο Στάθης Γκαντζούρας είναι ένας νέος ερμηνευτής-τραγουδοποιός με ήθος, ταλέντο  και σεβασμό στη μουσική. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Κάνει τα πρώτα του βήματα στη μουσική από την παιδική ηλικία. Η επαφή του με τα έργα των σπουδαίων Ελλήνων συνθετών κάνει τον ίδιο να ασχοληθεί σοβαρά πλέον με το κεφάλαιο Ελληνικό τραγούδι. Στην πορεία συνθέτει τα δικά του τραγούδια και σταδιακά τα παρουσιάζει στο ευρύ κοινό. Η γνωριμία του με την σπουδαία συνθέτρια, βιρτουόζο του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια  είναι η αφορμή για την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

  1. Στάθη πως σου μπήκε το “μικρόβιο” της μουσικής;

 

Μέσα από τις παρέες προήλθε η γνωριμία με τη μουσική όταν σε παιδική ηλικία ακολούθησα τους φίλους, την παρέα μου στα τμήματα της Φιλαρμονικής του Δήμου της Βέροιας. Υπέροχα χρόνια, ένας νέος κόσμος ανοιγόταν μπροστά μου γεμάτος ενδιαφέρον και στην πορεία θα καταλάβαινα πόσο μεγάλο σχολείο υπήρξε για μένα. Να συνεργάζεσαι με τους ανθρώπους και να μοιράζεσαι χώρο και χρόνο.

 

  1. Πες μας λίγα λόγια για την νέα σου δισκογραφική δουλειά;

 

Πίσω αλλά και μπροστά από αυτή τη δουλειά που κρύβει όλες τις αγωνίες μιας δημιουργίας, υπάρχει ένας καταπληκτικός άνθρωπος που θα πρέπει να αισθάνομαι πολύ τυχερός που γνώρισα και βρέθηκα να συνεργάζομαι μαζί. Είναι η Ζωή Τηγανούρια με την οποία λίγο καιρό πριν ετοιμάσαμε την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Ένα album ένα single που περιέχει δύο τραγούδια. Το πρώτο έχει τίτλο ‘’Ζήτω’’ σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και στίχους του σπουδαίου στιχουργού Ηλία Κατσούλη. Ένα τραγούδι που αναφέρεται σε όλα τα στοιχεία της ζωής μας που τελικά μέσα από αυτά γινόμαστε καλύτεροι, σοφότεροι. Το δεύτερο τραγούδι έχει τίτλο ‘’Σε ένα άδειο χαρτί’’ σε μουσική και στίχους δικούς μου. Μία μπαλάντα με έντονο ηχόχρωμα ανατολής. Το album αυτό κυκλοφορεί από την ZOE MUSIC LTD και ο κόσμος μπορεί να το βρει στα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα.

  1. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα;

 

Να έχουμε την υγεία μας πρώτα! Ο κόσμος στον οποίο ζούμε να ζει καλύτερες μέρες μακριά από τα δεινά που τον έχουν περικυκλώσει. Σε τούτες τις δύσκολες εποχές να κρατάω την αξιοπρέπειά μου, με μία οικογένεια αγαπημένη και φυσικά μέσα στη μουσική με δημιουργίες που εύχομαι να αγκαλιάζονται από τον κόσμο.

 

  1. Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας να αναδειχτεί ένας νέος καλλιτέχνης;

 

Όσο και να θέλω να αποφεύγω την λέξη ‘’δύσκολο’’, η καθημερινότητα είναι εκεί για να μας την θυμίζει. Γι ‘αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή, επιμονή, πίστη σε αυτό που κάνουμε, κατανόηση από το περιβάλλον μας. Και ασφαλώς δε λέμε όχι και στην τύχη. Ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς.

 

  1. Μια ευχή για την fourketa.gr

Αφού σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και την πολύ όμορφη κουβέντα μας, εύχομαι στην fourket.gr  να συνεχίσει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα στον χώρο αυτό των καλλιτεχνικών ρεπορτάζ –ειδήσεων και όχι μόνο. Με αναγνώριση και αυξανόμενη αγάπη από το κοινό.

Απο Βασιλική Δρακοπούλου