24 Μαΐου 2022

Ο Ηθοποιός Χάρης Χιώτης μιλά στο fourketa.gr

By Βασιλική Δρακοπούλου

Ο ηθοποιός Χάρης Χιώτης μιλά στην Δημοσιογράφο μας Βασιλική Δρακοπούλου για την θεατρική και την τηλεοπτική του παρουσία.

έχει πολυετή καριέρα στο θέατρο με πολλές συμμετοχές κι συνεργασίες με σπουδαίους ηθοποιούς, τηλεοπτικά τον είδαμε στα σίριαλ “Η τούρτα της Μάμας” στην ΕΡΤ και τα “Τρια Μίλια” στο ΣΤΑΡ και θεατρικά τον βλέπουμε στο “Σεσουάρ για Δολοφόνους”

 1. Σε ποια ηλικία αποφάσισες πως θες να γίνεις ηθοποιός;
  Από πολύ μικρός συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου αρέσει και αγαπάω το θέατρο. Με παρότρυνε συνέχεια η αδερφή μου να πάω στο θεατρικό εργαστήρι του δημοτικού σχολείου που πηγαίναμε. Και αυτό ήταν, πήγα μια φόρα και από τότε το θέατρο έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.
 2. Πιστεύεις ότι ένας ηθοποιός πρέπει να είναι τελειόφοιτος
  δραματικής σχολής ή το ταλέντο υπερισχύει τα πάντα;

Η σπουδή και οι γνώσεις είναι πάντα πολύτιμες και αναγκαίες, ανεξαρτήτως του τρόπου που αποκτιούνται, σε όλους τους κλάδους και σε όλα τα επαγγέλματα. Το ταλέντο συμπληρώνει την γνώση και χαμογελά το αποτέλεσμα. Αλλά γενικά, πιστεύω πολύ μία φράση και την σέβομαι με αγάπη, “ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί.”

 1. Ποιος είναι ο/η αγαπημένος/η θεατρικός/η συγγραφέας,
  αγαπημένος ρόλος που θα ήθελες να παίζεις;

Με όλους τους ρόλους δένεσαι και ένα κομμάτι σου συντρέχει πάντα μαζί τους. Κάθε ρόλος είναι και μία πρόκληση και βουτιά μέσα σου. Πολλά έργα αγαπάω πολύ και πολλούς ρόλους. Μακάρι οι δρόμοι μας να ανταμώσουν και να μου δοθεί η ευκαιρία να τους ανακαλύψω.

 1. Στον καιρό της κρίσης οι ηθοποιοί όπως και άλλοι κλάδοι
  εργασίας περνάνε πολύ δύσκολα. Έχει χρειαστεί να κάνεις άλλο
  επάγγελμα για επιβίωση;

Ανά καιρούς, εποχές και ηλικίες έχω κάνει διάφορα άλλα επαγγέλματα. Πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους και παράλληλα και με το θέατρο. Οι συνθήκες και οι συγκυρίες που έφερε η κρίση, δημιούργησαν αβεβαιότητα σχεδόν σε όλους τους κλάδους και οι εναλλακτικές λύσεις ήταν και είναι αναγκαίες.

 1. Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου; Έχεις χόμπι, ασχολίες,
  ενδιαφέροντα;

Μου αρέσει πολύ το περπάτημα. Καφές στο χέρι και βόλτα στην γειτονιά, στην πόλη, στους δρόμους. Αλλαγή εικόνων, εναλλαγή ήχων και βλεμμάτων και χρωμάτων. Με ηρεμεί το περπάτημα. Όταν ειδικά συνδυάζεται και με παρέα, γίνεται ιδανική έξοδος.

 1. Πες μας αγαπημένη ταινία και αγαπημένους ηθοποιούς που
  θαυμάζεις παγκοσμίως;

Αγαπημένη ταινία, “Αγάπα με αν τολμάς”. Αγαπημένοι ηθοποιοί είναι πολλοί, πολλούς θαυμάζω. Θαυμάζω τον τρόπο που ο Robert Downey Jr βουτάει σε κάθε ρόλο του, θαυμάζω κάθε υποκριτική της Viola Davis, θαυμάζω την πορεία και την εξέλιξη που έχει ο Leonardo DiCaprio από τα πρώτα του βήματα έως τώρα, θαυμάζω πολλούς ηθοποιούς, από μεγαλύτερες γενιές εώς τις πιο νέες. Μ’ αρέσει να θαυμάζω.

 1. Κίνημα metoo. Εσύ έχεις δεχθεί περίεργες συμπεριφορές από
  πρόσωπο του χώρου;

Έχω δεχθεί παραβατικές συμπεριφορές που ακουμπούσαν σε λεκτική και συμπεριφοριακή κατάσταση, όχι σε σεξουαλική παρενόχληση. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μία κακοποιητική συμπεριφορά χρειάζονται ισχυρά φίλτρα χαρακτήρα και εσωτερικής δύναμης για να μπορέσεις να προσπεράσεις την κατάσταση και να συνεχίσεις την διαδρομή σου. Οι περίεργες συμπεριφορές, όταν τις αναγνωρίζουμε, πρέπει να τονώνουν τις δικές μας καλές συμπεριφορές και τον δικό μας σεβασμό απέναντι σε όλη μας την καθημερινότητα. Ο κόσμος δεν χρειάζεται βία για να πάει μπροστά, αυτό που χρειάζεται είναι κάθε μορφής χαμόγελα.

 1. Τι μουσική ακούς; Ανάμεσα σε metal και κλασική τι θα έλεγες;
  Μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής. Προτιμώ τις πιο έντεχνες και ροκ αλλά δεν έχω θέμα να ακούσω οτιδήποτε. Ανάμεσα σε metal και κλασική, προτιμώ την κλασική.
 2. Αν σου έλεγα να επιλέξεις αποκλειστικά μία εποχή, ποια θα ήταν
  αυτή. Χειμώνας, καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο;
  Νομίζω θα ήταν μία πέμπτη εποχή, ένας συνδυασμός άνοιξης και
  καλοκαιριού. Ας πούμε, το Ανοιξοκαίρι. Ήλιος, γαλανός ουρανός, μουσικές στο δρόμο, πουλιά να τιτιβίζουν και διάθεση στα ωραία της.
 3. Σε 5 χρόνια από τώρα, το 2027, πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου;
  Δεν ξέρω. Από μικρός που κάναμε αυτήν την ερώτηση με τους φίλους μου, δεν ήξερα τι να απαντήσω. Μπροστά μας είναι τα πράγματα, θα έρθουν και θα μας ανταμώσουν.
 4. Πως σου έγινε η πρόταση για τα “Τρία Μίλια”;

Χτύπησε το τηλέφωνο μου και ενημερώθηκα να περάσω από κάστινγκ για την σειρά και μετά από κάποιο καιρό ήρθε και η πρόταση.

 1. Τόσα χρόνια στον χώρο, έχεις να μας πεις κανένα αστείο
  ευτράπελο από την δουλειά.

Πολλά αστεία και πολλά γέλια συμβαίνουν πάνω στην δουλειά, όπως φυσικά συμβαίνει και σε όλες τις δουλειές. Πολλές αναμνήσεις που φέρνουν χαμόγελα και όλες είναι ξεχωριστές. Αλλά η γενική ανάμνηση είναι χαμογελαστή και αυτό είναι πολύ όμορφο. Είναι ωραίο η ανάμνηση μιας δουλειάς να μας φέρνει ευφορία. Οι χαρούμενες θύμησες δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για το μέλλον.

 1. Και τώρα που τα λέμε πες μας ένα σπόιλερ για το σήριαλ και
  υπόσχομαι να μείνει μεταξύ μας.

Τα σπόιλερ δίνονται κάθε μέρα στις 17.30 στο Star. Συντονίσου εκεί και θα τα μάθεις όλα.

 1. Σεσουάρ για δολοφόνους. Μίλα μας λίγο για αυτή την
  παράσταση.

Το Σεσουάρ είναι μία ευτυχής συγκυρία που μέσα μου δημιουργεί μόνο χαρά μεγάλη. Μια πολύ ωραία παρέα παιδιών και συνεργατών σε μία μεγάλη αγκαλιά και σε μία υπέροχη παράσταση. Ευγνωμοσύνη και αγάπη.

 1. Μια ευχή για το fourketa.

Να συνεχίζει την ωραία δράση του πάντα με φόρα και ταχύτητες μεγάλες.

Απο την Δημοσιογραφο Βασιλική Δρακοπούλου 24/05/2022