20 Οκτωβρίου 2022

Ο Ηθοποιός Θάνος Μπίρκος μιλά στο fourketa.gr : Αυτή τη στιγμή κάνω πρόβες για “Μισάνθρωπο” στο θέατρο Εμπορικόν και παράλληλα γυρίσματα για…θα δείτε.

By Βασιλική Δρακοπούλου

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την παραχωρήσει της συνέντευξης στο fourketa.gr 

1. Ποια ήταν η κομβική ηλικία ή στιγμή που είπες τώρα θα γίνω ηθοποιός;

Νομίζω από παιδί έπαιζε μέσα στο μυαλό μου αλλά εκεί κάπου στο γυμνάσιο ο σπόρος άρχισε να γίνεται και να βγαίνει προς τα έξω.


2. Πιστεύεις ότι ένας ηθοποιός πρέπει να είναι τελειόφοιτος δραματικής σχολής ή το ταλέντο υπερισχύει τα πάντα;

Θεωρώ ότι πρέπει να περάσεις τη διαδικασία εκμάθησης σε δραματική σχολή για να δώσεις στο ταλέντο τις τεχνικές ώστε να λάμψει ωστόσο με πολύ δουλειά και εμπειρία τόσο πιο πολύ το ταλέντο βγαίνει προς το φως.

3. Θεατρικά σε πετυχαίνουμε στο θέατρο Εμπορικον με την παράσταση «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα πες μας πως είναι η συνεργασία σας; Και λίγα λόγια για το θεατρικό σου ρόλο;

Με τον Γιάννη Κακλεα συνεργάζομαι από το 2013 νοιώθω χαρά κάθε φορά που μου προτείνει κάποιο ρόλο. Όπως αυτή τη φορά που με κάλεσε να παίξω τον ρόλο του Κλιταντρ στην παράσταση μισάνθρωπος. Είναι ένας ρόλος που με ιντριγκάρει γιατί έχει λεπτές ισορροπίες πάνω σε αυτά που πρεσβεύει, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στις πρόβες και νομίζω ότι χτίζουμε μια πολύ ωραία παράσταση.


4. Στα καιρό της κρίσης οι ηθοποιοί όπως κι άλλοι κλάδοι εργασίας περνάνε πολύ δύσκολα έχει χρειαστεί να κανείς άλλο επάγγελμα για επιβίωση;

Γύρω από το επάγγελμα του ηθοποιού έχω κινηθεί για παράδειγμα μεταγλώττιση έχω κάνει αρκετές μεταγλωττίσεις, αλλά μην ξεχνιόμαστε, το επάγγελμα του ηθοποιού είναι έτσι από τη φύση του κάθε λίγους μήνες βρίσκεσαι σε αναζήτηση νέας δουλειάς,είναι κάτι που έχω επίγνωση και παλεύω γι’αυτό.


5. Η περίοδος του εγκλεισμού λόγω Covid19 πως σε βρήκε; Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς με την τότε συνθήκη; 

Σαφώς ήταν δύσκολη η προσαρμογή σε μια τέτοια συνθήκη όλοι φίλοι, γνωστοί συνάδελφοι όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε δεν ήταν κάτι που συνέβη μόνο σε εμένα γι’αυτό και κανόνας ήταν να ακολουθήσω όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πάντα με την ελπίδα ότι αυτό ήταν μια δοκιμασία που θα περάσει και πάλι θα βγούμε και θα έχουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.


6. Πες μας αγαπημένη ταινία και τρεις αγαπημένους ηθοποιούς που θαυμάζεις παγκόσμιος;

The great Gatsby  σαν ταινία μου άρεσε πολύ…αλλά δεν είναι μόνο αυτή μου αρέσουν πολλές και για διαφορετικους λόγους…όσον αφορά τρεις αγαπημένους ηθοποιούς δύσκολο να απαντήσω γιατί μου αρέσουν πολλοί για πολλές στιγμές τους στην υποκριτική τους πορεία, είναι άδικο να μείνω μόνο σε τρεις.

7. Διαβάζοντας το βιογραφικό σου είδα ότι αγαπάς το stand up comedy συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις πως προέκυψε αυτό; 

Μου ήρθε σαν πρόταση κάποια στιγμή και μου άρεσε πολύ όλη αυτή η επικοινωνία με τον κόσμο ένοιωθα άνετα να το κάνω και μου έδινε χαρά,το έκανα με πολύ αυθορμητισμό δεν είχα κάποια εξειδίκευση υπάρχουν υπέροχοι Σταντ απνκομιντιανς στην Ελλάδα που τους παρακολουθώ πάντα και με κάνουν να γελάω.


8. Αν σου έλεγα να επιλέξεις αποκλειστικά μια εποχή ποια θα διάλεγες; χειμώνα ,καλοκαίρι άνοιξη ή φθινόπωρο;

Άνοιξη σαφώς η απάντηση για μένα είναι απλή…η ανοίξη που γεννά η φύση.

9. Σε 5 χρόνια από τώρα το 2027 πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου; Πχ με μεγάλη οικογένεια κι παιδια;

Με τους ανθρώπους που αγαπώ σε ένα μεγάλο τραπέζι σε εναν κήπο να τρώμε να γελάμε, να μαλώνουμε για το τι τραγούδι θα ακούμε, να λερώνουμε το τραπεζομάντηλο με κόκκινο κρασί και να μη μας νοιάζει,κάποιος να λέει ανέκδοτα. Ένα πάρτι φαντάζομαι.

10. Εσυ πως ορίζεις τον εαυτό σου υποκριτικά; Δραματικό ή Κωμικό ηθοποιό;

Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί και τα δύο έχουν τη γλύκα τους.

11. Πως σου έγινε η πρόταση για το σίριαλ «Σασμος» στο Alpha ; Πέρασες από οντισιόν; 

Με είδε η κάστινγκ director  του σασμου η κυρία Μιράντα Ρωσταντη  στο θέατρο και με κάλεσε και πέρασα δοκιμαστικό.


12.Πες μας λίγα λόγια για τον Τολη του Σασμου; Τον συμπαθείς σαν χαρακτήρα ή σε νευριάζει σε κάποια σημεία; Τι θα άλλαζες στον χαρακτήρα σου αν ήσουν σεναριογράφος;

Τον Τόλη τον έχω συμπαθήσει με ιντριγκάρει το γεγονός ότι είναι ικανός για όλα δεν θα άλλαζα κάτι στον χαρακτήρα μιλάω για όσα έχουμε δει ως τώρα όσον αφορά την πολυλογια του νομίζω ότι αυτό το έχουμε κοινό σαν χαρακτήρες (γελια)

13. Τόσα χρόνια στον χώρο της ηθοποιίας έχεις να μας πες κάποιο αστείο ευτράπελο από την δουλειά;

 Κάποια στιγμή σε μια παράσταση έπαιζα έναν αστυνομικό που έπρεπε να μπει κάτω από ένα τραπέζι και την ώρα της παράστασης κάνω την κίνηση και σκίζεται το παντελόνι στη ραφή στον καβάλο όλο από πάνω μέχρι κάτω και συνέχιζα να παίζω πλάτη στο κοινό μέχρι να έρθει η ώρα να βγω από τη σκηνή, είχα ιδρώσει και παράλληλα σκεφτόμουν πόσο αστείο ήταν όλο αυτό ενώ έπρεπε να παίζω τον αυστηρό.


14. Είσαι πολυπράγμων Θεατρικά ή Τηλεοπτικά ή Κινηματογραφικά ετοιμάζεις κάτι άλλο;

Αυτή τη στιγμή πρόβες για μισάνθρωπο που ανεβαίνει Νοέμβριο στο θέατρο Εμπορικόν Παράλληλα γυρίσματα για…θα δείτε.


15. Κάνε μια ερώτηση μόνος σου στον εαυτό σου κι απάντησε την ;

Τι σε γοητεύει πιο πολύ η μέρα ή νύχτα;….η μέρα γιατί μου αρέσει το φως.


16.  Δώσε μια ευχη για το fourketa.gr ;

Εύχομαι ότι καλύτερο και να εκπέμπει φως σε όποιους τι διαβάζουν.

20/10/2022

Απο Βασιλική Δρακοπούλου