7 Οκτωβρίου 2022

Ο ηθοποιός Δημητρης Καμπόλης μιλά στο fourketa.gr

By Βασιλική Δρακοπούλου

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την παραχωρήσει της συνέντευξης στο fourketa.gr 

1. Ποια ήταν η κομβική ηλικία ή στιγμή που είπες τώρα θα γίνω ηθοποιός;

Η κομβική ηλικία ήταν στα 19 μου όταν έπαιξα σε μια ταινία που πρωταγωνιστούσε ο Κιμουλης και λεγόταν. “Λίστα γάμου” και μου είπαν ότι θα πρέπει να το ακολουθήσω. Αλλά δεν είχα τότε την δυνατότητα με αποτέλεσμα να πάω μετά από δέκα περίπου χρόνια όταν είχα χάσει  και του δυο γονείς μου στην σχολή του Τάσου Χαλκια “Πρώτη Πράξη” από την οποία βγήκα αριστούχος.

2. Πιστεύεις ότι ένας ηθοποιός πρέπει να είναι τελειόφοιτος δραματικής σχολής ή το ταλέντο υπερισχύει τα πάντα;

Κοίταξε το ταλέντο αν δεν καλλιεργήσεις θα μείνει στάσιμο πηγαίνοντας στην σχολή αποκτάς πολλά πράγματα γνώσεις που μαζί με το ταλέντο γίνεσαι καλύτερος.

Kamolis Dimitris in Santorini island 2020

3. Στα καιρό της κρίσης οι ηθοποιοί όπως κι άλλοι κλάδοι εργασίας περνάνε πολύ δύσκολα έχει χρειαστεί να κανείς άλλο επάγγελμα για επιβίωση;

Αν δεν μπορούν να επιβιώσουν με την υποκριτική. Εγώ για παράδειγμα ενίοτε κάνω και άλλα επαγγέλματα.     

4. Την περίοδο του εγκλεισμού λόγω covid σε επηρέασε; 

Όχι δεν μπορώ να πω ότι με επηρέασε απλά συνέχισα να κάνω αυτά που έκανα πιο μετρημένα και με περισσότερη προσοχή.

5. Πες μας αγαπημένη ταινία και τρεις αγαπημένους ηθοποιούς που θαυμάζεις παγκόσμιος;

Η αγαπημένη μου ταινία είναι από θεατρικό έργο και λέγετε “Άνθρωποι και ποντίκια” . Όσο για ηθοποιούς είναι ο Τζον Μάλκοβιτς -ο Ρομπερτ Ντε Νιρο και ο Τζονι Ντέπ.

6. Κίνημα me too. Εσύ έχεις δεχτεί περίεργες συμπεριφορές από πρόσωπα του χώρου; Και πες μας την άποψη σου για Λιγνάδη – Φιλλιπιδη – Κιμούλη ;

Ναι έχω δεχτεί και επειδή δεν…. Δεν έπαιξα πότε σε δουλείες του συγκεκριμένου ανθρώπου (Φιλλιπιδη) . Τώρα όσο για τους συναδέρφους (Λιγναδη, Κιμουλη)καλύτερα να μιλήσουν οι αρμόδιοι.

7. Πιστεύεις ότι ένας ηθοποιός πρέπει να είναι πολιτικοποιημένος;

Δεν νομίζω ότι η τέχνη πρέπει να στηρίζεται σε πολιτικές Βάσεις αντίθετα να προσπαθεί να τις αλλάζει προς το κάλο όλων αν αυτό είναι εφικτό με βάση το έργο και την ουσία του έργου. 

8. Αν σου έλεγα να επιλέξεις αποκλειστικά μια εποχή ποια θα διάλεγες; χειμώνα ,καλοκαίρι άνοιξη ή φθινόπωρο;

Κάθε εποχή έχει και την χάρη της και την διαφορετικότητα της , την μαγεία της την ομορφιά της. Αλλά θα έλεγα καλοκαίρι .

9. Ο Δημήτρης Καμπολης ευτυχισμένος αυτή την περίοδο; Πως ορίζεις την ευτυχία ;

Πάντα πρέπει να είσαι και να νιώθεις ευτυχισμένος μέσα σου και όχι να εξαρτιέσαι από εξωτερικούς παράγοντες.

10. Μίλησε μου λίγο για την συνεργασία σου με τον Διονύση Ατζαρακη και την επικείμενη συνεργασία σου με το σήριαλ “Έρωτας Φυγάς”; Κάτι καλό ετοιμάζεται πες μας;

Συνεργασία μου με τον Διονύση είναι φανταστική και αρκετά επίπονη όπως μου λέει και ο ίδιος κάθε φορά που κάνουμε γύρισμα γιατί όλο και κάτι θα πάθω (γέλια). Ετοιμάζουμε μια κωμική σειρά  που τα συνδυάζει όλα μέσα την οποία την έχουμε ξεκινήσει πριν τον Covid και σταμάτησε λόγο του ότι έγινε στον κόσμο και τώρα ξεκινήσαμε πάλι και πιστευω και καμία 10ρια χρόνια να έχουμε τελειώσει (γέλια) με όλα αυτά που γίνονται πάλι, αλλά παράλληλα είμαι και στην καθημερινή σειρά του Open το (Έρωτας Φυγάς) με εξαίρετους συναδέλφους.

11. Πες μας λίγα λόγια για τον ρόλο σου;

Ρόλος μου στην κωμική σειρά του Διονύση είναι ενός σωματοφύλακα που έχει αφεντικό τον Θανάση Αλευρά και μαζί προσπαθούν να πάρουν κάποια χρωστούμενα απ τον Διονύση και στην προσπάθεια αυτή γίνεται το έλα να δεις!.  Όσο για τον ρόλο μου στην σειρά “Έρωτας Φυγάς” Ακόμα δεν μπορώ να πω πολλά γιατί δεν έχει εμφανιστεί ακόμα και επειδή είναι κομβικός θα σας αφήσω να το δείτε πρώτα και να τα ξανά πούμε πάλι!. 

12. Έχεις πολυετή πείρα στον χώρο τις υποκριτικής ενόχλησε που δεν έχεις αποκτήσει ακόμα πρωταγωνιστικό ρόλο; 

Όλοι θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικούς ρόλους είμαι ευγνώμων με ότι έχω κάνει μέχρι στιγμής και αν είναι να έρθει θα έρθει και θα είναι καλοδεχούμενος!

13. Τόσα χρόνια στον χώρο της ηθοποιίας έχεις να μας πες κάποιο αστείο ευτράπελο από την δουλειά; 

Θυμάμαι σε θεατρική παράσταση και ενώ είχε ξεκινήσει το έργο με έμενα να κάνω την έναρξη και μετά να δίνω το σημάδι να χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας ώστε να μπει  ο άλλος συνάδερφος , ο οποίος δεν ήταν στην θέση σου . Και έπρεπε να καλύψω το κενό και κάποιος να δει τι είχε συμβεί , όμως δεν είχαμε οπτική επαφή ούτε εγώ ούτε ο ηχολήπτης με το πίσω μέρος της πόρτας με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πότε να ξαναχτυπήσει το κουδούνι και έτσι μετά από αυτοσχέδιασμο μου το ξανά χτυπήσαμε ελπίζοντας ότι θα είχε έρθει αλλά και πάλι είχαμε ατυχήσει !!! Και την ώρα που πήγα να την κλείσω ώστε να συνεχίσω να αυτοσχεδιάζω τσουπ εμφανίστηκες τρέχοντας και συνεχίσαμε κανονικά την παράσταση !!!

14. Κάνε μια ερώτηση μόνος σου στον εαυτό σου;

Μμμ τι σου αρέσει πιο πολύ να παίζεις Κωμωδία Ή Δράμα ; Εκεί θα σου έλεγα κωμωδία γιατί μου αρέσει να κάνω τον κόσμο να γελάει και να περνάει όμορφα και να γεμίζει ευτυχία! 

15. Δώσε μια ευχή για το fourketa.gr ;

Εύχομαι να συνεχίσετε το υπέροχο αυτό έργο που κάνετε και ότι έχετε βάλει στόχο να πραγματοποιηθεί!

07/10/2022

Βασιλική Δρακοπούλου