1 Ιουνίου 2023

Ο Δημήτρης Πιατάς νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

By Βασιλική Δρακοπούλου

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς αναμένεται να είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Σύμφωνα με τον τελικό πίνακα επιτυχόντων υποψηφίων που αφορά την ανακοίνωση υπ’ αριθμ. ΣΜΕ 1/2023 για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ενός καλλιτεχνικού διευθυντή ο κ. Πιατάς βρίσκεται στην πρώτη θέση. Σημειώνεται πως εντός πέντε ημέρων μπορούν να κατατίθεται οι σχετικές εντάσεις.


Ο Δημήτρης Πιατάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Μαρτίου του 1951 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του «Αμφιθέατρου» του Σπ. Ευαγγελάτου. Συνεργάστηκε με το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή σε μια σειρά από επιτυχημένες επιθεωρήσεις, αλλά και με τη θεατρική εταιρία «Δεσμοί» της Α. Παπαθανασίου και το θέατρο Αποθήκη της Α. Γεωργούλη.
Πρωταγωνίστησε σε μεγάλα επιθεωρησιακά σχήματα στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Παρκ, Μινώα και Δελφινάριο.
Ως θιασάρχης ανέβασε τα έργα «Ο τελευταίος φλογερός εραστής» του Ν. Σάιμον, «Μανωλάκης ο βομβιστής» του Α. Σακελλάριου, «Ένας βλάκας και μισός» του Δ. Ψαθά, «Αμφιτρύων» του Μολιέρου και «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γ. Χάσεκ.
Έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.
Ο κ. Πιατάς διατηρεί σπίτι στον Λαύκο και διαμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην περιοχή μας.

Ο Δημήτρης Πιατάς νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου