Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλά στην fourketa.gr για το Μομπι-Ντικ!

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλά στην fourketa.gr για το Μομπι-Ντικ!
Ο Μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλά στην Δημοσιογράφο Βασιλική Δρακοπούλου για το έργο Μομπι -Ντικ

Γι ποιο λόγο να έρθουμε να δούμε τον Μομπι ντικ;

Για να μπείτε σε μια κάψουλα μαγείας και να βγειτε μετά από 3 ώρες και κάτι διαφορετικοί ,βγαίνεις καλύτερος βγαίνεις μαγεμένος ,με ερωτηματικά που θα απαντήσεις και βλέποντας στοιχειά του εαυτού σου που δεν γνώριζες. Αυτό ειναι το πιο βασικό απ όλα να δεις κάτι καινουργιο που δεν το ήξερες άλλα να το κάνεις δικό σου, αυτό ειναι το βασικό της μεγάλης τέχνης, κι αυτό το έργο το καταφέρνει, αυτή ειναι η ηδονή.

3 ώρες πιστεύεται ότι μπορεί να κρατήσει τον θεατή;

Ωπαπα ! Σε τέτοιου είδους θεάματα δεν ειναι υπερβολικο 3 ώρες υπάρχουν όπερες 4 και 5 ώρες , ειναι ακριβώς η νόρμα! Για ένα επικό έργο σαν κι αυτό ειναι ότι πρέπει οι ώρες.

Μάθαμε ότι κάνατε τουλάχιστον 2 χρονιά για να γράψετε αυτό το έργο. Γιατί τόση μεγάλη διάρκεια;

Είναι ένα βιβλίο τεράστιο το οποίο να το συμπτύξεις και να παραμένει ολόκληρο ειναι δύσκολο.Γι αυτό η μεγάλη διάρκεια.

https://www.youtube.com/watch?v=UvReDnDWqEU

Το μιούζικαλ «Moby Dick», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ, έρχεται, από τις 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Θέατρο Παλλάς, σε μουσική – libretto Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Η Δημοσιογράφος Βασιλική Δρακοπούλου και ο Μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου

Το Onassis Culture σε συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν στο Θέατρο Παλλάς, από 28 Φεβρουαρίου 2020, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όλων των εποχών, τον «Moby Dick» του Χέρμαν Μέλβιλ, που μετατρέπεται σε μιούζικαλ (λιμπρέτο και μουσική σύνθεση) από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

«Moby Dick»: Η παράσταση

Μια συγκλονιστική μουσική περιπέτεια παίρνει θεατρική μορφή και μεταφέρεται στη σκηνή του Παλλάς με καινοτομίες στη σκηνογραφία, ολογράμματα, 3D graphics, ζωντανή ορχήστρα και χορογραφίες.

Μια κατάρα. Ένας οιωνός. Ένα ανθρωποφάγο κήτος. Ένα δαιμονικό, παράξενο παραμύθι-περιπέτεια ή ένα φιλοσοφικό εργαστήρι ιδεών; Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με τον Γιάννη Κακλέα ανεβάζουν στο Παλλάς το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και πέμπτο πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στην ιστορία της Ανθρωπότητας, τον «Moby Dick» του Χέρμαν Μέλβιλ. Η φιλία, η ανθρώπινη μοίρα και η σχέση των ορίων του ανθρώπου με τον Θεό στη σκηνή του Παλλάς από 28 Φεβρουαρίου 2020.

Οι συντελεστές & οι καινοτομίες της παράστασης

Πρόκειται για ένα έργο για όλη την οικογένεια, αφού η πολυεπίπεδη ιστορία του το κάνει ταυτόχρονα μια παιδική περιπέτεια που κόβει την ανάσα και ένα βαθύ φιλοσοφικό κείμενο. Η σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα ζωντανεύει το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου στην κεντρικότερη και μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης με τα παραμυθένια σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη, τις χορογραφίες της Αγγελικής Τρομπούκη, τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδήρη που συνοδεύονται από τα εντυπωσιακά και καινοφανή στο ελληνικό θέατρο ολογράμματα και 3d animation του Παναγιώτη Ράππα.

Υπόθεση

Η ιστορία ενός γοητευτικού, «τρελού» καπετάνιου που πείθει όλο του το πλήρωμα να τον ακολουθήσει στην εσωτερική του αποστολή: να νικήσει τα όρια του, τη Φύση, τη Μοίρα του, να φθάσει και να ξεπεράσει τον Θεό. Η σκοτεινή παραμυθένια μεταφυσική του «Moby Dick», η συγκλονιστική ναυτική περιπέτεια, η αδρή ιστορία, η θεοσοφική του αναζήτηση είναι μια δέσμη φωτός στους σκοτεινούς λαβύρινθους που ταξιδεύει-σήμερα περισσότερο από ποτέ- ο άνθρωπος στην αναζήτηση της αυτογνωσίας του.

Στο έργο αυτό, ο διαβολικός καπετάνιος Αχαάβ, καταλήγει ένας αμφιλεγόμενος Άγιος, ο παραμελημένος και πληγωμένος Άνθρωπος που ζητά να ξανακερδίσει την προσοχή και την αγάπη του Πατέρα και Θεού του. Μέχρι το τέλος του έργου έχει συνεπάρει μαζί με όλο του το πλήρωμα και τους θεατές. Αυτοί καλούνται να διαλέξουν «στρατόπεδο» μεταξύ του τραγικού ήρωα, ανυποχώρητου μαχητή της Αλήθειας καπετάνιου Αχαάβ, του μονοσήμαντου ενάρετου οικογενειάρχη Στάρμπακ (πρώτος υποπλοίαρχος), του αδιάφορου πλακατζή Σταμπ (δεύτερος υποπλοίαρχος), του μονοδιάστατου ρηχού υλιστή «τρίτου» Φλασκ και τέλος του ευαίσθητου διανοούμενου, του «ιστορικού καταγραφέα» Ισμαήλ.

Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *