23 Μαρτίου 2020

Ο Δημήτρης Κανέλλος μιλά νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όσα ονειρευτήκαμε»

By Βασιλική Δρακοπούλου

Ο Δημήτρης Κανελλος μιλά στην δημοσιογράφο της fourketa.gr Βασιλική Δρακοπούλου για την νέα του δισκογραφική δουλειά «Όσα ονειρευτήκαμε» απο την Minos Emi και την δύσκολη εποχή που ζούμε λόγω κορωνοϊου !

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική;

Με τη μουσική και συγκεκριμένα με το τραγούδι, αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά στην ηλικία περίπου των 18 χρονών, όταν πήγα στο Εθνικό Ωδείο στη πλατεία Βάθης, όπου και ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής με την Άννα Διαμαντοπούλου. Βέβαια, από μικρή ηλικία είχα το σαράκι για τη μουσική. Ξεκίνησα από 11 περίπου χρονών μαθήματα μπουζουκιού, θεωρία και αρμονία μουσικής στο Πνευματικό κέντρο της Νίκαιας. Στην πορεία με φίλους τότε της ηλικίας μου, παίζαμε σε διάφορα ταβερνάκια στην περιοχή όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό. Κάπως έτσι ξεκίνησε η επαφή μου με τη μουσική και το τραγούδι.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;

Οι επιρροές μου μουσικά ήταν το καλό λαϊκό τραγούδι. Το κασετόφωνο που είχαμε τότε στην οικογένεια μου έπαιζε Στέλιο Καζαντζίδη, Στράτο Διονυσίου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Δημήτρη Μητροπάνο κ.α

Πες μας τα νέα επαγγελματικά σχέδια σου;

Καταρχάς πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε η νέα μου δισκογραφική δουλειά απ’ τη Minos Emi με τίτλο «Όσα ονειρευτήκαμε», σε ποίηση Άλκη Αλκαίου και σε μουσικές των Θάνου Μικρούτσικου, Μίλτου Πασχαλίδη, Θύμιου Παπαδόπουλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη.
Έπειτα το καλοκαίρι, θα κάνω συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Με ποιο τρόπο επιλεγεις τις συνεργασίες σου;

Νομίζω είναι συνδυασμός, και με επιλέγουν και τις επιλέγω. Σίγουρα πάντως το κριτήριο μου είναι το καλό λαϊκό τραγούδι. Με γνώμονα αυτό πάντα, κάνω τις επόμενες μουσικές μου επιλογές.

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;
Να συνεχίσω μουσικά, στον δρόμο που έχω ήδη χαράξει. Οι συνεργασίες μου, δισκογραφικά αλλά και σε επίπεδο εμφανίσεων, να είναι εξίσου όμορφες ποιοτικά. Κι ασφαλώς να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας. Το πιο σημαντικό στις μέρες μας νομίζω.

Προέρχεσαι από ένα μουσικό ριάλιτι “Rising star” πιστεύεις ότι έχει επηρεάσει την καριέρα σου;

Στο Rising star όταν πήγα είχα ήδη στο ενεργητικό μου μέχρι τότε πολύ σημαντικές συνεργασίες. Με τη Γλυκερία, με την Ελένη Βιτάλη, με τον
Δημήτρη Μητροπάνο, με τον Τόλη Βοσκόπουλο, με τη Πόλυ Πάνου κ.α Επίσης δε θα έλεγα πως ήταν ριάλιτι αλλά αποκλειστικά talent show. Για το
λόγο αυτόν κιόλας πήγα. Ήταν ένα μουσικό τηλεπαιχνίδι που τη δεδομένη στιγμή, με βοήθησε. Έτυχε να συνεργαστώ τότε και με τη δισκογραφική
εταιρεία heaven, απ’ την οποία κυκλοφόρησε και η δισκογραφική μου δουλειά
«Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη». Μια δουλειά με επανεκτελέσεις τραγουδιών σε ποίηση Φώντα Λάδη και σε μουσικές Μάνου Λοΐζου και Δημήτρη Λάγιου στην οποία είχα τη χαρά να τραγουδήσω κι ένα ντουέτο με τη Γλυκερία. Το τραγούδι, «Τα μάτια σου που κλαίνε».

Από που εμπνέεσαι; Ποια είναι τα μουσικά σου ερεθίσματα;
Εμπνέομαι από τη καθημερινότητα του απλού λαϊκού κόσμου. Από κει πηγάζουν τα μουσικά μου ερεθίσματα και οι μουσικές μου ευαισθησίες.

 Μια ευχή για το www.fourketa.gr 
Να σας ευχαριστήσω καταρχάς για τη συνέντευξη, να ευχηθώ υγεία σε σας αλλά και σε όλο τον κόσμο που πλήττεται από τη πανδημία του κορονοϊού με την ευχή πως θα βρεθεί σύντομα το φάρμακο, και βεβαίως, πολλές επιτυχίες στο site σας!

Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Βασιλική Δρακοπούλου 24/03/2020