14 Ιουλίου 2023

Ολλανδία: Στόχος ρητορικής μίσους η πρώτη διεμφυλική Μις Ολλανδία

By Βασιλική Δρακοπούλου

Η Ρίκι Βάλερι Κολέ, η πρώτη διεμφυλική γυναίκα που στέφεται Μις Ολλανδία, αρχικά θεώρησε την επιτυχία της στον διαγωνισμό ένδειξη μιας ανοιχτής κοινωνίας, αλλά μετά βομβαρδίστηκε με μηνύματα μίσους στο διαδίκτυο, όπως λέει η ίδια σε συνέντευξή της. Η 22χρονη Κολέ λέει ότι έγινε στόχος ρητορικής μίσους αφότου κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς την περασμένη εβδομάδα, έναν θεσμό  που στην Ολλανδία έχει ιστορία 94 ετών.

Τώρα, η Ρίκι Βάλερι Κολέ, θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, όπου αν αναδειχθεί νικήτρια θα είναι η πρώτη διεμφυλική γυναίκα που θα αποσπά τον τίτλο αυτόν.  Στη συνέντευξή της η ίδια εξηγεί ότι προσπαθεί να εστιάζει στο καλό και όχι στα προσβλητικά και επώδυνα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θεωρούσα ότι είμαστε αληθινά ανεκτικοί…στην Ολλανδία, αλλά τα σχόλια μίσους δείχνουν την άλλη πλευρά της κοινωνίας μας. Ελπίζω αυτό να είναι ένα μήνυμα αφύπνισης. Προς το παρόν, το αγνοώ πλήρως. Εστιάζω στα καλά πράγματα που έρχονται»,  δήλωσε η ίδια στο Reuters.

Τα αρνητικά σχόλια ήταν απρόκλητα, συνεχίζει και προσθέτει ότι ο κόσμος την πρόσβαλε, επειδή ήταν ο εαυτός της. “Θέλω απλώς να δείξω στον κόσμο την Ρίκι και φυσικά την διεμφυλική μου ιστορία και το να με μαστιγώνουν γι’ αυτό είναι στ’ αλήθεια πολύ θλιβερό”, καταλήγει.

enikos.gr