19 Μαΐου 2018

Οι Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ την Τετάρτη 23/5, στον πολυχώρο Μουσικό κουτί.

By Βασιλική Δρακοπούλου

Οι Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από τη θεατρική ομάδα Μύθος , σε μετάφραση διασκευή Νίκης Τριανταφυλλίδη που είναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε bar theater , σε σκηνοθεσία Ζωής Τριανταφυλλίδη, παίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με επιτυχία.

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του πια, σκαρφίζεται διάφορες  κλεψιές κι απάτες με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες.Οι Κυράδες  του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαρούμενο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο απ τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Αυτή η υπεροψία του ατόμου <<σε μένα όλα επιτρέπονται>> – η τάση να χρησιμοποιεί  τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ <<σύγχρονο ήρωα>> και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται  η γραφική κοιλιά. Αυτός που είναι εξυπνότερος απ τους άλλους , που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του, είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα. Οι θεατές σαν τις Εύθυμες Κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεοκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

Υπόλοιποι συντελεστές

Κουστούμια Χριστίνα Μπλιθικιώτη

Τεχνικός ήχου – φώτων Ηλίας Πολίτης

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης Φάλσταφ Στάθης Γεωργόπουλος, Σβέλτη Ζωή Τριανταφυλλίδη, κα Παίητζ ΙωάνναΠροσμίτη, κα Φόρντ Δέσποινα Παντελίδου.

Διάρκεια έργου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Παράσταση Τετάρτη 23/5 στις 9μμ, στον πολυχώρο Μουσικό κουτί, Δεκελέω ν 32, Γκάζι.

Ακουλουθεί μουσική βραδιά.

Είσοδος 8 ευρώ με μπύρα ή κρασί, απαραίτητη κράτηση θέσεων στο 6993723117.

Ευχαριστούμε του κριτικούς θεάτρου Λέανδρο Πολενάκη και Κωνσταντίνο Μπούρα για τις καλές κριτικές τους.

Ένα πολιτιστικό γεγονός των ΕΝΠΑΝ.