Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι οι γαστρεντερικές παθήσεις, όπως το φούσκωμα, η διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι, συμβαίνουν έως και έξι φορές πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες.
Αποφύγετε τον πόνο στο στομάχι σας κόβοντας «μαχαίρι» τα τρόφιμα που προκαλούν αυτές τις δυσάρεστες αντιδράσεις και ξεκινήστε να συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τρόφιμα που είναι καλά για το σώμα σας.
Σοδα
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για έλκος, στομαχικές διαταραχές όπως καούρα κτλ. Η σόδα είναι ανθρακούχο άχρωμο ποτό, πίνεται ως αναψυκτικό αλλά και ως χωνευτικό κυρίως μετά το φαγητό ή σε κοκτειλ ποτών. Τα κύρια συστατικά του είναι νερο και ανθρακικο νάτριο δηλαδή μαγειρική σόδα γι αυτό λέγεται και «ανθρακούχο νερό»
Πίτουρο βρώμης
Είναι μια πλούσια πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών (διαλυτές διαλύονται στο νερό, οι αδιάλυτες όχι). Χρειάζεστε και τους δύο τύπους ινών για την καλή υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Bonus: Το πίτουρο βρώμης μειώνει τη χοληστερόλη.
Μήλα
Όχι μόνο είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, αλλά είναι επίσης πλούσια σε πηκτίνη και άλλα ένζυμα που βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει τα μόρια των τροφίμων που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι. Για ευαίσθητο όμως στομάχι δοκιμάστε τα ψητά και όχι τα ωμά μήλα.
Κανέλλα
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη ανακούφιση τόσο της πρωινής αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και για τη διάρροια. Μη διστάσετε να τη προσθέσετε σε αλμυρά τρόφιμα όπως το κοτόπουλο αλλά και σε γλυκά όπως η μηλόπιτα.
Μάραθος
Αυτό το βότανο είναι ένα φυσικό θεραπευτικό για το στομάχι, και είναι ένας από τους λόγους που το βλέπετε συχνά να προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος στα ινδικά εστιατόρια. Μόλις μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου μπορούν να ανακουφίσουν σημαντικά ένα αναστατωμένο στομάχι.
Αβοκάντο
Με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, φυτικές ίνες και φιλικά για το στομάχι (αλλά και την καρδιά) έλαια, το αβοκάντο βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος Δοκιμάστε μερικές λεπτές φέτες αβοκάντο σε σάντουιτς αντί της συνηθισμένης μαγιονέζας.
Οι έξι καλύτερες τροφές για αναστατωμένο στομάχι
By Βασιλική ΔρακοπούλουΜπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι οι γαστρεντερικές παθήσεις, όπως το φούσκωμα, η διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι, συμβαίνουν έως και έξι φορές πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες.
Αποφύγετε τον πόνο στο στομάχι σας κόβοντας «μαχαίρι» τα τρόφιμα που προκαλούν αυτές τις δυσάρεστες αντιδράσεις και ξεκινήστε να συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τρόφιμα που είναι καλά για το σώμα σας.
Σοδα
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για έλκος, στομαχικές διαταραχές όπως καούρα κτλ. Η σόδα είναι ανθρακούχο άχρωμο ποτό, πίνεται ως αναψυκτικό αλλά και ως χωνευτικό κυρίως μετά το φαγητό ή σε κοκτειλ ποτών. Τα κύρια συστατικά του είναι νερο και ανθρακικο νάτριο δηλαδή μαγειρική σόδα γι αυτό λέγεται και «ανθρακούχο νερό»
Πίτουρο βρώμης
Είναι μια πλούσια πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών (διαλυτές διαλύονται στο νερό, οι αδιάλυτες όχι). Χρειάζεστε και τους δύο τύπους ινών για την καλή υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Bonus: Το πίτουρο βρώμης μειώνει τη χοληστερόλη.
Μήλα
Όχι μόνο είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, αλλά είναι επίσης πλούσια σε πηκτίνη και άλλα ένζυμα που βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει τα μόρια των τροφίμων που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι. Για ευαίσθητο όμως στομάχι δοκιμάστε τα ψητά και όχι τα ωμά μήλα.
Κανέλλα
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη ανακούφιση τόσο της πρωινής αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και για τη διάρροια. Μη διστάσετε να τη προσθέσετε σε αλμυρά τρόφιμα όπως το κοτόπουλο αλλά και σε γλυκά όπως η μηλόπιτα.
Μάραθος
Αυτό το βότανο είναι ένα φυσικό θεραπευτικό για το στομάχι, και είναι ένας από τους λόγους που το βλέπετε συχνά να προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος στα ινδικά εστιατόρια. Μόλις μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου μπορούν να ανακουφίσουν σημαντικά ένα αναστατωμένο στομάχι.
Αβοκάντο
Με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, φυτικές ίνες και φιλικά για το στομάχι (αλλά και την καρδιά) έλαια, το αβοκάντο βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος Δοκιμάστε μερικές λεπτές φέτες αβοκάντο σε σάντουιτς αντί της συνηθισμένης μαγιονέζας.
Newsbeast.gr
Πλοήγηση άρθρων
About The Author
Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου