10 Οκτωβρίου 2019

Οικογένεια Μαυρίκου: Κατάρα ή εγκληματική ενεργεία?

By Βασιλική Δρακοπούλου

Σήμερα γράφτηκε η δεύτερη πράξη μία ανείπωτης τραγωδίας με το θάνατο της μητέρας και του αδελφού του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Ο εκδότης είχε καεί μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο είχε πάρει φωτιά εν κινήσει στην Αττική Οδό, στο ύψος του Ηρακλείου, τον Ιούνιο του 2016.

Η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις θρίλερ, εξαιτίας και της εμπλοκής του θανόντος σε υπόθεση εκβιασμών, και είχε εξετασθεί το ποια ήταν η αιτία του δυστυχήματος, καθώς και αν επρόκειτο για δολιοφθορά.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της χώρας και τις δικαστικές αρχές με την εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα του εκβίαζε πολιτικούς αντιπάλους και διοικητές ΔΕΚΟ για να λαμβάνει μεγάλα χρηματικά απο διαφημίσεις προκειμένου να διατηρεί τα έντυπά του. Είχε καταφέρει να κατοχυρώσει ιστορικούς τίτλους εφημερίδων, όπως η «Ακρόπολη», «24Ωρες», «Μεσημβρινή» και «Επικαιρότητα», οι οποίες είχαν ελάχιστη κυκλοφορία. 

Μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρίκο, είχαν συλληφθεί οι δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου.  Η ανέλιξη  στο εκδοτικό χώρο, του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία ήταν ραγδαία. Ξεκίνησε ως απλός ρεπόρτερ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και εντός μικρού διαστήματος βρέθηκε να διατηρεί 4 εφημερίδες και sites. Διετέλεσε διευθυντής του ψυχιατρικού νοσοκομείου ενώ παράλληλα με την δημοσιογραφική του ιδιότητα, είχε εργαστεί και στην ΔΕΗ. Ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος τον Φεβρουάριο του 2015 είχε ιδρύσει τον πολιτικό φορέα «ΔΕΞΙΑ». 

Αιχμές για δολοφονία του γιου της Παναγιώτη Μαυρίκου είχε αφήσει η μητέρα του εκδότη, Σοφία Μαυρίκου, λέγοντας, το καλοκαίρι του 2016: «Σκοτώσανε το παιδί μου. Το σκοτώσανε το παιδί μου. Αυριο θα έβγαζε πολλά στη φόρα για πολλούς και το σκοτώσανε. Και δεν είχε κάνει τίποτα όταν τον πήγανε στη ΓΑΔΑ».

πηγή http://newpost.gr