Οδηγός σεξ για αρχάριες- Μυστικά της πρώτης φορά

Οδηγός σεξ για αρχάριες- Μυστικά της πρώτης φορά

Το σεξ δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή- θα πρέπει να είναι ευχάριστο για τον καθένα

Αν και το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, για πολλούς αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα θέμα ταμπού. Όμως πόση περιέργεια έχουν για το σεξ οι αρχάριες; Όσες δεν έχουν ξαναδοκιμάσει ποτέ και έχουν ή και όχι, μείνει στα προκαρτακτικά πώς αισθάνονται όταν έρχεται αυτή η πρώτη τους φορά;

Συχνά μαθαίνουμε για το σεξ από τους γονείς ή τους δασκάλους κατά την εφηβεία μας. Σίγουρα πάντως τα νέα παιδιά είναι πολύ πιο ενημερωμένα σε σχέση με τις γενιές του ’80 και ’90. Τώρα ότι θέλουν να μάθουν, μπορούν να βρουν πολύ εύκολα πληροφορίες από το ίντερνετ, τις σειρές και φυσικά τους φίλους τους.

Η πρώτη φορά

Κάθε άτομο αντιλαμβάνεται διαφορετικά το κομμάτι του σεξ και το πότε νιώθει πώς μπορεί να προχωρήσει. Για τις γυναίκες μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκο. Πολλές μεγαλώνουν με πεποιθήσεις του τύπου ότι δεν πρέπει να ολοκληρώσουν πριν τον γάμο τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως κανένας και καμία δεν πρέπει να πιεστεί ψυχολογικά για να προχωρήσει σεξουαλικά στην ζωή του. Δεν είναι λόγος να κάνει σεξ, επειδή πιστεύει ότι έχει αργήσει, σε σχέση πιθανώς με άλλα άτομα που έχει την ίδια ηλικία.

Σκέψεις που μπορεί να έχει μια γυναίκα, πριν την πρώτη φορά αφορούν ανησυχίες, όπως αν θα πονέσει, αν θα το καταλάβουν οι γονείς της, αν είναι όντως έτοιμη κι αν θα της αρέσει. Η πρώτη φορά σίγουρα και λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν θα είναι κάτι συναρπαστικό,ούτε όπως το έχουν πολλές γυναίκες στο μυαλό τους.

Αποτελεί κάτι πιο πολύ σαν εξερεύνηση της ερωτικής ζωής και του σώματος. Οπότε ίσως να είναι καλό είναι να μην υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες, ακόμη κι αν το ταίρι, είναι πιο έμπειρο.

Η προετοιμασία

Η καλύτερη προετοιμασία για τις γυναίκες περιλαμβάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο, καλό ξύρισμα, σέξι και άνετα εσώρουχα. Χαλάρωση, ηρεμία και όλα θα πάνε καλά.

Η μεγάλη ώρα

Μπορεί κάποια γυναίκα κατά την διάρκεια της πρώτης φοράς να αλλάξει γνώμη, επειδή φοβάται, νιώθει άβολα, πονάει ή οτιδήποτε άλλο. Τότε οφείλει να το πει και εννοείται, αυτό να γίνει σεβαστό από το ταίρι της. Χωρίς συγκατάθεση και των δύο, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Σεξουαλική ευχαρίστηση

Οι ερωτογενείς ζώνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική ευχαρίστηση. Ειδικά η κλειτορίδα είναι το σημείο κλειδί για την γυναικεία απόλαυση και τον οργασμό.

Μην αφήσετε τον παρτενέρ σας, να περάσει κατευθείαν στο ψητό, αλλά δείξτε πόσο σημαντικό είναι και για σας να υπάρξει σεξουαλική ευχαρίστηση, ακόμη κι αν είστε αρχάριες. Ειδικά την πρώτη φορά πρέπει να σας δώσει τον χρόνο που χρειάζεστε. Έτσι θα μπορέσετε να ελευθερωθείτε σωματικά και να έχετε μια πολύ καλή πρώτη εικόνα για το τι εστί σεξ!

Μην ξεχνάτε βέβαια πάντα να παίρνετε τα σωστά μέτρα προφύλαξης. Είναι σημαντικό για την προστασία σας και για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

EVI MAKAVELOU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *