13 Νοεμβρίου 2020

Νοέμβριος! 8 Λόγοι που μας αρέσει

By EVI MAKAVELOU

Τα ρολόγια έχουν ήδη πάει μια ώρα πίσω και οι μέρες ειδικά τώρα στην καραντίνα, κυλάνε σε χαλαρούς ρυθμούς. Αγαπημένος ο Νοέμβριος, ας δούμε και τους 8 λόγους!

Από όλο το φθινόπωρο, είναι ο μήνας που ξεχωρίζει και μας χαρίζει όμορφα συναισθήματα. Εσύ συμφωνείς ;

1 Ήρθε η στιγμή για τα πρώτα ζεστά ροφήματα του καφέ, της σοκολάτας και του τσαγιού. Τι καλύτερο τώρα από μια ζεστή σοκολάτα, κουβερτούλα, πυτζάμες και μια ταινία;

2 Αφού πιάσαμε τα ζεστά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τις σούπες. Αγαπημένες συνταγές πολλών φαντάζομαι, όπως μια κρεμμυδόσουπα, μια κολοκυθόσουπα, αλλά και μια μανιταρόσουπα.

3 Αλλαγή γκαρνταρόμπας επιτέλους και ώρα για να φορέσουμε τα πρώτα μας μπουφάν, παλτό, πουλόβερ! Και εννοείται όλο και κάποια νέα αγορά θα κάνουμε σε καλτσόν, φόρμες κι ότι θέλουμε για τις ημέρες της καραντίνας.

4 Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που μπαίνουμε σταδιακά σε κλίμα Χριστουγέννων . Πολλοί θα στολίσουμε το σπίτι μας και γενικά θα αρχίσουμε τις αγορές και τα δώρα στους αγαπημένους μας.

white book on table

5 Είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις αλλαγές και στο σπίτι σου. Να φτιάξεις μια όμορφη, φθινοπωρινή διακόσμηση με αρωματικά κεράκια, ξύλινα διακοσμητικά και ίσως προσθέσεις νέα κάδρα ή καθρέπτη.

6 Νόεμβριος επίσης σημαίνει ιδανική θερμοκράσια. Η ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού έχει φύγει, αλλά και το βαρύ κρύο του χειμώνα, δεν έχει έρθει. Είναι τέλεια για περπάτημα και να χαζεύεις τα φύλλα των δέντρων.

7 Έχουμε περισσότερο προσωπικό χρόνο. Το καλοκαίρι όλοι μας λίγο, πολύ είμαστε πολλές ώρες με φίλους και πηγαίνουμε σε κλαμπ, παραλίες, βόλτες. Τον Νοέμβριο, ειδικά φέτος, έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με μας.

8 Η εποχή του τζακιού! Η φωτιά στο τζάκι έχει ταυτιστεί στο μυαλό νομίζω όλων μας με όμορφες εικόνες ζεστασιάς. Είναι υπέροχο, όσοι έχουν τζάκι στι σπίτι τους, να κάθονται τριγύρω, να τρώνε, να πίνουν, να συζητάνε.