5 Απριλίου 2019

Νέα ταινία ετοιμάζει ο Γούντι Άλεν – Το καλοκαίρι στην Ισπανία αρχίζουν τα γυρίσματα

By Βασιλική Δρακοπούλου

O Γούντι Άλεν θα γυρίσει τη νέα του ταινία στην Ισπανία το καλοκαίρι, επιβεβαίωσε στο AFP η ισπανική εταιρία παραγωγής Mediapro που έχει χρηματοδοτήσει ήδη δύο ταινίες του αμερικανού σκηνοθέτη, τη Vicky Cristina Barcelona (2008) και Μεσάνυχτα στο Παρίσι (2011)

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, ο 83χρονος Νεοϋορκέζος θα γυρίσει την ταινία του στο Σαν Σεμπαστιάν στη βόρεια Ισπανία, στη Χώρα των Βάσκων.

«Η Mediapro θα κάνει την παραγωγή της νέας ταινίας του Γούντι ‘Αλεν. Το σχέδιο είναι στην αρχική του φάση, συνεπώς δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε η υπηρεσία Επικοινωνίας της εταιρίας παραγωγής Mediapro, ιδρυτής της οποίας είναι ο Τζάουμα Ράουρας από τη Βαρκελόνη. Η Mediapro αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια μέρη σκοπεύει να κάνει τα γυρίσματα ο σκηνοθέτης ταινιών όπως οι: Μανχάταν, Η Χάνα και οι αδελφές της, Match Point κλπ.

Η εφημερίδα El Diaro Vasco έγραψε πρόσφατα ότι η ομάδα του ‘Αλεν είχε ήδη περάσει εβδομάδες στην πόλη εντοπίζοντας διάφορα σημείαώστε να εκπληρωθεί τον Ιούλιο το παλιό όνειρο του ‘Αλεν, να κάνει γυρίσματα στο Σαν Σεμπαστιάν.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γούντι Άλεν μήνυσε την Amazon προσφεύγοντας στην αμερικανική δικαιοσύνη για καταχρηστική διακοπή συμβολαίου, κατηγορώντας τον κολοσσό του Διαδικτύου ότι έθεσε τέλος στη συμφωνία τους με παλιές κατηγορίες σε βάρος του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνταν την κλήτευση που κατατέθηκε ενώπιον ομοσπονδιακού αστικού δικαστηρίου του Μανχάταν, ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι η Amazon αρνήθηκε να του καταβάλει τα εννέα εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν για τη χρηματοδότηση της τελευταίας του ταινίας A Rainy Day in New York (Μια βροχερή ημέρα στη Νέα Υόρκη) που έχει γυριστεί αλλά ουδέποτε προβλήθηκε στις αίθουσες.

Σε αυτή την κλήτευση, ο ‘Αλεν δηλώνει ότι η Amazon του εξήγησε ότι η απόφαση λήφθηκε για τις επανειλημμένες κατηγορίες, τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του και την όλο και πιο συχνή άρνηση σπουδαίων ηθοποιών -ανδρών και γυναικών- να εργαστούν μαζί του.