27 Μαΐου 2019

Μεγάλη Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στις 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο

By Βασιλική Δρακοπούλου

Μεγάλη Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ τηςΔευτέρας 24 Ιουνίου 2019, στις 9:00 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιοαπό την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ορχήστρα του συνθέτη.

Εικοσιπέντε εξαιρετικοί καλλιτέχνες, αλλά κι άλλοι γνωστοί και σπουδαίοι τραγουδιστές που θα είναι η μεγάλη έκπληξη της υπέροχης βραδιάς, θα ερμηνεύσουν τα πιο αγαπημένα τραγούδια του.Τραγούδια αντίστασης, αμφισβήτησης, διαμαρτυρίας.

Η συναυλία που δίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά από το ομώνυμο τραγούδι του.

Συνθέτες και τραγουδιστές, Έλληνες και ξένοι, αντιπροσωπείες από την ομογένειατης Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης, το πιο ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές θα τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Συγγενείς αγωνιστών, του Λαμπράκη, του Παναγούλη, του Μουστακλή, του Μανδηλαρά που θυσιάστηκαν παλεύοντας εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών, θα είναι εκεί για ν’ ακούσουν τα τραγούδια-σύμβολα του αγώνα κατά της επτάχρονης τυραννίας.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα ερμηνεύσει τα τραγούδια μαζί με είκοσι και πλέονσημαντικούς τραγουδιστές.
Θέμης ΑδαμαντίδηςΡίτα ΑντωνοπούλουΚαλλιόπη ΒέτταΕλένη ΒιτάληΠέγκυ ΖήναΓιάννης ΖουγανέληςΠαντελής ΘαλασσινόςΑντώνης ΚαλογιάννηςΣταμάτης ΚόκοταςΒασίλης ΛέκκαςΜανώλης ΜητσιάςΔημήτρης ΜπάσηςΓιάννης ΜπέζοςΓιώτα ΝέγκαΛάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρΣοφία ΠαπάζογλουΜίλτος ΠασχαλίδηςΑντώνης ΡέμοςΗρώ ΣαΐαΠασχάλης ΤόνιοςΛάκης ΧαλκιάςZülfü LivaneliArja Saijonmäa
και κάποιες άλλες εκπλήξεις.
Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Διεύθυνση, Σταύρος ΜπερήςΠαιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου. Διεύθυνση, Δημήτρης ΤυπάλδοςΠαιδική Χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα. Διεύθυνση, Στέφανος Καρδιόλακας
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Το Καλλιμάρμαρο θα είναι μικρό για τις χιλιάδες κόσμου που θα έρθει απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας!
Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δηλώσει ήδη ότι είναι μεγάλη επιθυμία του να είναι κι αυτός μαζί μας.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»
Προπώληση εισιτηρίων www.viva.grτηλ: 11876