4 Μαΐου 2018

Μαίρη Κατραντζου Η Ελληνίδα Βασίλισσα των Prints.

By Βασιλική Δρακοπούλου

Μαίρη Κατραντζου
Τα σχέδια της ξεχωρίζουν από μακρυά . Έντονα χρώματα , μοτίβα , γεωμετρικά σχήματα ολα να δίνουν την αίσθηση 3D σχεδιασμού . Τα κομμάτια της γίνονται ανάρπαστα και έχουν λατρευτεί από διεθνείς celebrities ,μέλη βασιλικών οικογενειών ακόμη και από πρώτες κύριες χωρών .

Ποια όμως ειναι η νέα ,ταλαντούχα σχεδιάστρια Μαίρη Κατραντζου και πως ξεκίνησε ;
Η Μαίρη Κατραντζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 από πατέρα πολιτικό μηχανικό και μητέρα διακοσμήτρια εσωτερικών χωρών . Το 2003 μετακόμισε στις Η.Π.Α να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο ” Rhode Island school of design ” και από εκει πήρε  μεταγραφή για το “Central Cent Martins ” του Λονδίνου για να σπούδασει σχέδιο τέχνης , από οπου πήρε το  πτυχίο αλλα και το μάστερ της . Το 2005 μεταπήδησε από το σχέδιο για εσωτερικούς χώρους στο σχέδιο για υφασμάτων ένδυσης , κάνοντας μάλιστα τη πρώτη της συνεργασία με την σχεδιάστρια Σοφια Κοκοσαλακη 2006.


Το 2008 άνοιξε με τις δημιουργίες της την επίδειξη μόδας στην εκδήλωση αποφοίτησης της σχολής της στο Saint Martins , οπου διακρίθηκε στις υποψηφιότητες των επαγγελματικών βραβείων του Harrods και της L’ oreal . Οπου και τελικά κερδίσει το βραβείο επιχορήγησης για 6 σεζόν . Άνοιξη / καλοκαίρι 2009 – φθινόπωρο / χειμώνα 2011.
Από τότε η Μαίρη Κατραντζου έχει συνεργαστεί με αρκετούς οίκους όπως για το
Top shop σχεδιάζοντας την κολεξιόν φθινόπωρο /χειμώνα 2011 η οποία εξαντλήθηκε μέσα σε μόλις λίγες μέρες . Τι 2012 συνεργάστηκε και με τον οικο Long champ σχεδιάζοντας τσάντες , αλλα και το 2014 σχεδίασε αθλητικά ρούχα και παπούτσια για την Adidas . 
Σήμερα οι συλλογές της ειναι διαθέσιμες σε πάνω από 200 πολυκατάστηματα σε 47 χώρες του κόσμου . Μάλιστα το 2017 πούλησε μέρος των μετόχων της εταιρίας της στον  επενδυτική εταιρεία Yu Capital στο Χονγκ Κονγκ .

Απο Ελενη Λαμπου