22 Οκτωβρίου 2019

Μήπως είσαι Demisexual; – Ο νέος όρος για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα

By Βασιλική Δρακοπούλου

Το τελευταίο διάστημα, ένας καινούριος όρος έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται παγκοσμίως για να περιγράψει τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τον ερωτικό προσανατολισμό των ανθρώπων. Ο όρος «Demisexual» ή «ημισεξουαλικός», ελληνιστί.

Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως Demisexual τείνουν να έχουν μικρότερη σεξουαλική επιθυμία σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ενεργό σεξουαλικά πληθυσμό. Μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς δεν αποκλείεται να φτάνουν ακόμη και να απεχθάνονται το σεξ ακόμη και ως ιδέα.

Όσοι Demisexual επιλέγουν να κάνουν σεξ, δεν προχωρούν στην ερωτική πράξη επειδή έλκονται ερωτικά από τον παρτενέρ τους και την εξωτερική του/της εμφάνιση, αλλά πρέπει να έχουν βαθύ συναισθηματικό δέσιμο μαζί του και αυτός/αυτή να ανταποκρίνεται σε άλλου είδους προσδοκίες.

Αν διαβάζοντας τα παραπάνω, έχετε φτάσει να αναρωτιέστε καταπόσο είστε ή όχι Demisexual, δείτε μερικά από τα χαρακτηριστικά που ενδεχομένως να κρύβουν αυτόν το συγκεκριμένο προσανατολισμό στη σεξουαλικότητά σας.

  • Έχετε κάνει ερωτικές σχέσεις, αλλά οι περισσότερες εξ αυτών ξεκίνησαν ως φιλικές και η έλξη που νιώθετε δεν έχει να κάνει με την εξωτερική του/της εμφάνιση.
  • Στη σκέψη του σεξ, δεν ενθουσιάζεστε και τόσο πολύ. Όπως προαναφέραμε, κάποιοι Demisexual φτάνουν ακόμη και ν’ απεχθάνονται την ίδια την ιδεά και μόνο της σεξουαλικής πράξης.
  • Δεν έχετε κάνει ποτέ one night stand ή ακόμη περισσότερο δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε έστω και στο ελάχιστο το ενδεχόμενο να κάνετε σεξ με κάποιον/κάποια, δίχως την ύπαρξη πολύ στενού συναισθηματικού δεσμού, προηγουμένως.

πηγη https://sputniknews.gr