8 Νοεμβρίου 2020

Μένουμε σπίτι! Πώς θα την παλέψεις στην καραντίνα

By EVI MAKAVELOU

Το δεύτερο lockdown έχει ξεκινήσει κι όλοι μένουμε σπίτι! Πώς θα την παλέψεις λοιπόν, στην καραντίνα;

Ανάμεικτα συναισθήματα

Τα συναισθήματά μας, για ακόμη μια φορά, είναι ανάμεικτα. Δεύτερη καραντίνα, πάλι μένουμε σπίτι. Υπάρχει μια γενική ανησυχία, άγχος οικονομικό και μη.

Πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας, αλλά και των δικών μας ανθρώπων, που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

Επίσης να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, μέσα στα επιτρεπτά όρια. Για να την παλέψουμε όμως, χρειάζεται ψυχραιμία και καλή ψυχολογία. Πώς λοιπόν θα το πετύχουμε αυτό, ενώ μένουμε σπίτι;

Ώρα για ύπνο

Αρχικά θα σου πρότεινα να κοιμάσαι καλά και να ξεκουράζεσαι. Έτσι θα έχεις διάθεση για πολλά πράγματα, που πριν την καραντίνα με τις τόσες υποχρεώσεις δεν προλάβαινες!

Μπορεί να βγούμε εκτός ρουτίνας ή να έχουμε αϋπνίες, αλλά πρέπει να φτιάξουμε το βιολογικό μας ρολόι. Να προσπαθούμε να κοιμόμαστε νωρίς και να ξυπνάμε νωρίς για να απολαμβάνουμε όλη την μέρα

Ο ύπνος που γίνεται μεταξύ 12-3, τα ξημερώματα, είναι ο πιο σωστός και δύσκολα αναπληρώνεται. Επίσης τότε βρίσκεται στο max η αναπλήρωση της επιδερμίδας.

Αλλαγές και μένουμε σπίτι

Οι αλλαγές, μικρές ή μεγάλες φέρνουν πάντα έναν αέρα ανανέωσης, που σίγουρα τον χρειαζόμαστε. Μπορούμε να οργάνωσουμε όλα τα δωμάτια, να κάνουμε μικρές ανακαινίσεις ή να φτιάξουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας στην ντουλάπα.

Μια ακόμη καλή ιδέα να την παλέψουμε, είναι να το ρίξουμε στην γυμναστική με βίντεο από το ίντερνετ ή ακόμη να μάθουμε κάποιο χορό εύκολα και δωρεάν.

Η μαγειρική επίσης είναι αγχολυτική ίσως κάποιοι, από την πρώτη καραντίνα, ανακαλύψαμε το ταλέντο μας σε αυτή.

Self care

Σίγουρα βέβαια για να την παλέψουμε χρειάζεται να προσέχουμε τον εαυτό μας. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να μην βγαίνουμε έξω, να μην συναντάμε κόσμο ή να μην πηγαίνουμε στην δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε απεριποίητοι.

Κυρίως εμείς οι γυναίκες μπορούμε τώρα στην καραντίνα να ασχοληθούμε πιο πολύ με την σωστή περιποίηση του σώματος και του προσώπου μας.

Ευκαιρία να κάνουμε μάσκες ομορφιάς και μαλλιών, να ενυδατωνόμαστε με κρεμούλες, να κάνουμε μανικιούρ και πεντικιούρ.

Μένουμε σπίτι όχι μόνο πυτζάμες

Επίσης γυναίκες και άντρες δεν είναι ανάγκη όλη μέρα να κυκλοφορούμε με τις πυτζάμες μας. Αν μάλιστα μένουμε με το έτερον ήμισυ, κάποια στιγμή θα είναι βαρετό να μας βλέπει μονίμως έτσι.

Για αυτό τον λόγο, μπορούμε όλοι να φτιάξουμε λίγο τα μαλλιά μας, να βάλουμε μια φόρμα ή και τζιν, ένα ωραίο πουλοβεράκι, ακόμη και άρωμα.

Ίσως να κάνουμε μια βραδιά δείπνου και να ντυθούμε πιο καλά, σαν να βγαίναμε έξω για φαγητό και ποτό.

Αισιοδοξία και αέρας αλλαγής

Τέλος για να την παλέψουμε μέχρι την άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, είναι καλό να μην βλέπουμε ειδήσεις συνέχεια και να αγχωνόμαστε πιο πολύ.

Να ασχολιόμαστε με τα σκυλάκια μας, τα γατάκια μας ή τα παιδιά μας. Ας μιλήσουμε στο τηλέφωνο με φίλους και τους γονείς μας.

Οφείλουμε στον εαυτό μας, κάθε δυσκολία να την βλέπουμε, ως μια ευκαιρία για αλλαγή και να χαμογέλαμε ότι κι αν μας συμβαίνει!