15 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Αποχωρεί η Ελισάβετ από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για προληπτικούς λόγους

By Βασιλική Δρακοπούλου

Η βασίλισσα Ελισάβετ, εγκατέλειψε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ υπό το φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού, σύμφωνα με μετάδοση των βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις ανακοινώσεις για διπλασιασμό των θανάτων λόγω κοροναϊού στη Βρετανία, καθώς έχασαν τη ζωή τους ακόμη 10 άνθρωποι, ανεβάζοντας στους 21 το συνολικό αριθμό των νεκρών.

Η 93χρονη Ελισάβετ, έχει μεταφερθεί στο Κάστρο του Windsor, ενώ σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης με τον κοροναϊό, στη Βρετανία, σχεδιάζεται η απομόνωσή της μαζί με τον 98χρονο πρίγκιπα Φίλιππο, στο Sandringham. Προηγήθηκε, μάλιστα, η αναβολή της επερχόμενης επίσκεψης της βασίλισσας στο Cheshire και το Camden.

Πηγές από το παλάτι δήλωσαν πως «η βασίλισσα, είναι σε καλή υγεία, αλλά κρίθηκε καλό να απομακρυνθεί από το παλάτι. Πολλοί από το προσωπικό της είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τον κοροναϊό, μιας και το παλάτι φιλοξενεί μια συνεχή ροή επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και αξιωματούχων από όλο τον κόσμο.

Η βασίλισσα έχει γνωρίσει πολλούς ανθρώπους εκεί μέχρι πρόσφατα. Αλλά είναι μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από τα 94α γενέθλια της και οι σύμβουλοί της  πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να μην εκτεθεί σε άσκοπο κίνδυνο».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, επίσης ότι, «το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι στη μέση του Λονδίνου και έχει επίσης περισσότερο προσωπικό από τις άλλες ιδιοκτησίες της βασιλικής οικογενειας», δεδομένου ότι απαρτίζεται από περίπου 500 υπαλλήλους, ενώ το Κάστρο του Windsor από 100 και το Sandringham από μια χούφτα. Το ευτυχές, βέβαια, είναι ότι «δεν υπήρξαν ακόμα επιβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα, αλλά κανείς δεν ήθελε να το διακινδυνεύσει».

Η απόφαση για  μεταφορά της βασίλισσας έρχεται μετά τις ανακοινώσεις για διπλασιασμό των θανάτων λόγω κοροναϊού στη Βρετανία, καθώς έχασαν τη ζωή τους ακόμη 10 άνθρωποι, ανεβάζοντας στους 21 το συνολικό αριθμό των νεκρών.

Πηγή: Dailymail, The Sun στο TANEA Team