18 Νοεμβρίου 2019

Κατερίνη : Νέα στοιχεία για την τραγωδία με μάνα και κόρη – «Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος»

By Βασιλική Δρακοπούλου

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον θάνατο της 17χρονης Μαρίας – Ιωάννας και της μητέρας της, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων, στο 27ο χλμ Κατερίνης -Ελασσόνας.

Τα σώματα τους είχαν εκτιναχθεί και εντοπίστηκαν περιμετρικά του οχήματος, το οποίο μάλιστα για να βρεθεί, χρειάστηκε το drone να κατέβει πολύ χαμηλά στον γκρεμό. Από την νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε πως ο θάνατος μάνας και κόρης ήταν σύμφωνος χρονικά με την ημέρα εξαφάνισης, δηλαδή την 8η Νοεμβρίου.


Ακόμη ένα στοιχείο που συμπίπτει με τα νεκροτομικά ευρήματα, είναι το γεγονός ότι οι Αρχές είχαν εντοπίσει ένα και μόνο καρέ του αυτοκινήτου με τις δύο γυναίκες. Τις είχε καταγράψει κλειστό κύκλωμα πρατηρίου καυσίμων, 14 χλμ. έξω από την Κατερίνη, την ημέρα της εξαφάνισης , επί της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης-Ελασσόνας.

«Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος»
Ωστόσο, ένα στοιχείο που συγκεντρώνει πολλά ερωτήματα είναι πως στον δρόμο δεν εντοπίστηκαν ροδιές από τυχόν απότομο φρενάρισμα ή ενδείξεις σύγκρουσης με άλλο όχημα.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει η ιστοσελίδα anikolouli.gr, αναφέρουν πως αν είχε συμβεί ατύχημα, αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει μερικά μέτρα πιο πάνω και όχι στο σημείο από το οποίο εξετράπη το όχημα και κατέληξε στον γκρεμό. Παράλληλα, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.

«Είναι δύσκολο να ανασυρθεί το αυτοκίνητο από τη χαράδρα για να δώσει απαντήσεις. Πρέπει να είχε αναπτύξει ταχύτητα, αλλά ίχνη φρεναρίσματος ή σπασμένα γυαλιά από μια ενδεχόμενη σύγκρουση, δεν υπάρχουν. Μιλάμε για μια οικογενειακή τραγωδία. Μιλάμε για μία έφηβη με ειδικές ανάγκες και μια μητέρα να σηκώνει 17 χρόνια τον δικό της σταυρό» είπε η Αγγελική Νικολούλη μιλώντας σε εκπομπή του Alpha.

«Οι συγγενείς λένε ότι φρόντιζε και προστάτευε το παιδί της, αλλά ήταν και σε μια συνεχή ένταση και για κάποιους, ενδεχομένως ο καβγάς με τον γείτονα, που προηγήθηκε, να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε το παιδί στο αυτοκίνητο του συζύγου γιατί το δικό της ήταν χαλασμένο. Της είχε ζητήσει μια βόλτα η Μαρία, όπως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο καυγάδισε έντονα με έναν γείτονα και έφυγε» συμπλήρωσε.

«Ο σύζυγος είχε την ελπίδα ότι πιθανότατα ζήτησε καταφύγιο σε κάποιο μοναστήρι για να βρει την ηρεμία της συνέχισε η Αγγελική Νικολούλη. «Από τη στιγμή όμως που δεν είχε πάρει ούτε χρήματα, ούτε ρούχα και όλα έδειχναν ότι ήταν ξαφνική φυγή, πιστεύω ότι έπρεπε να σημάνει ο συναγερμός άμεσα. Το λέω αυτό γιατί την Παρασκευή το βράδυ, μας έστειλαν τη φωτογραφία με το αυτοκίνητο που το είχε καταγράψει η κάμερα ασφαλείας εκεί στην περιοχή. Δεν έλεγαν οι αστυνομικοί από πιο σημείο ήταν, λες και ήταν κρατικό μυστικό. Δεν ξέρω αν θα είχαν σωθεί, αλλά τουλάχιστον θα υπήρχε μια έντονη κινητοποίηση και μπορεί κάτι να είχαμε κάνει» κατέληξε.


«Φεύγω, θα πάω να αυτοκτονήσω»
Σύμφωνα με όσα είχε πει η γιαγιά της, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα τηλεφώνημα στον σύζυγό της ήταν το τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε η μητέρα της 17χρονης Μαρίας Ιωάννας.

«Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω» φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια που είπε η μητέρα, πριν εξαφανιστεί με την κόρη της.


Ακαριαίος ο θάνατος
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι σοροί έφεραν κακώσεις σώματος και κεφαλής και ο θάνατός τους φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

Τη νεκροψία – νεκροτομή διενήργησαν οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου.

Παράλληλα, θα διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Οι έρευνες των Αρχών
Άλλη καταγραφή από κάμερα ασφαλείας δεν υπήρξε. Αυτό το στοιχείο που είναι και το μοναδικό υπαρκτό της υπόθεσης, παρουσιάστηκε αποκλειστικά από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Οι Αρχές όλες αυτές τις ημέρες, πέρα από διάφορα άλλα σημεία που ερευνούσαν, έψαχναν να βρουν υλικά κλειστών κυκλωμάτων έως τον Άγιο Δημήτριο με αρνητικά αποτελέσματα.

Μετά από πολυήμερη ανάλυση υλικών κατέληξαν σε εξαιρέσεις περιοχών και συμπέραναν ότι αυτοκίνητο και γυναίκες βρίσκονταν σε μία έκταση μεταξύ Κάτω Μηλιάς και Αγίου Δημητρίου.

Οι έρευνες αστυνομικών, πυροσβεστών, αντρών της ΕΜΑΚ και drone, κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα στο μέσο της διαδρομής, δηλαδή λίγο πριν τα Φωτεινά.

Οι κινήσεις στη Ρωσία
Περισσότερο φως αναμένεται να προσφέρει μία ενδεχόμενη πραγματογνωμοσύνη στο όχημα, το οποίο όμως δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα καταφέρουν οι Αρχές να το ανασύρουν, γιατί δύναται να κινδυνεύσουν ζωές από την προσπάθεια και μόνο.

Αναφορικά με κάποιες κινήσεις που φάνηκαν σε ιστοσελίδα της Ρωσίας στην οποία έμπαινε με λογαριασμό η μητέρα και οι οποίες κινήσεις προέκυψαν κάποια 24ωρα μετά την εξαφάνισή της, αυτό σημειώνουν οι Αρχές ότι είναι ελάσσονος σημασίας.

Δεν εξαιρούν την πιθανότητα να είχε τους κωδικούς μέλος της οικογένειας και να το είχε τσεκάρει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα στις ρωσικές Αρχές για να λάβει η Αστυνομία στην Κατερίνη συγκεκριμένες απαντήσεις.

πηγη http://www.timelink.gr/