1 Οκτωβρίου 2020

Η Lady Gaga μισούσε που ήταν σούπερ σταρ: Είχε αυτοκτονικές σκέψεις κάθε μέρα

By Βασιλική Δρακοπούλου

Η Lady Gaga άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για τη μάχη της με την κατάθλιψη, και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να διαχειριστεί την αναγνωρισιμότητά της.

Η 34χρονη ποπ σταρ αναφέρθηκε στο πώς προσπάθησε να ξαναβρεί τον εαυτό της, αφού διαπίστωσε ότι το alter ego της, η Lady Gaga, την απομάκρυνε πολύ από τον αληθινό εαυτό της, τη Στέφανι Τζερμανότα.

Δίνοντας μια συγκινησιακά φορτισμένη συνέντευξη στον Λι Κόουαν και στην εκπομπή «Sunday Morning», του CBS, είπε: «Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι η Lady Gaga, αυτό σκέφτηκα. Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι αυτή».

«Δεν μπορείς να πας ούτε στο μανάβικο. Αν πας για δείπνο με την οικογένειά σου κάποιος θα έρθει στο τραπέζι να σου μιλήσει. Δεν μπορείς να γευματίσεις με την οικογένειά σου χωρίς να ασχοληθούν με εσένα, πάντα όλα γυρίζουν γύρω από εσένα. Συνέχεια όλα έχουν να κάνουν με εσένα», εξομολογήθηκε η εκκεντρική τραγουδίστρια.

Η Lady Gaga προωθώντας το νέο της άλμπουμ, «Chromatica», είπε ότι τα τραγούδια αποτελούν μια εικόνα για τη σκοτεινή πλευρά της ζωής της, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων που δίνει για την ψυχικής της υγεία. «Δεν υπάρχει ένα τραγούδι σε αυτό το άλμπουμ που δεν είναι αλήθεια, ούτε ένα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τον στίχο «Pop a 911», του τραγουδιού «911», η Lady Gaga δήλωσε πως είναι μια αναφορά στη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να πάρει όταν την κατέβαλε ο πανικός επειδή είνα η Lady Gaga με ότι αυτό συνεπαγεται.

Όταν ρωτήθηκε τι ήταν αυτό το «τόσο σκοτεινό» εκείνη την εποχή, είπε ότι είχε «παραιτηθεί εντελώς από τον εαυτό της».

Lady Gaga: «Σκεφτόμουν κάθε μέρα την αυτοκτονία»

«Μισούσα να είμαι διάσημη, μισούσα να είμαι σταρ. Ένιωθα εξαντλημένη και πως είχα αδειάσει. Δεν είναι πάντα εύκολο, αν έχεις ψυχικά προβλήματα, να αφήσεις άλλους ανθρώπους να το δουν. Συνήθιζα να αυτοτραυματίζομαι κι έλεγα, “Κοίτα έκοψα τον εαυτό μου, βλέπεις, πονάω”. Γιατί δεν πίστευα ότι κάποιος θα μπορούσε να το δει, αφού τα προβλήματα ψυχικής υγείας, είναι αόρατα».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Lady Gaga, είχε αυτοκτονικές σκέψεις κάθε μέρα. «Δεν καταλάβαινα γιατί πρέπει να ζήσω, εκτός από το να είμαι εκεί για την οικογένειά μου. Αυτή ήταν μια πραγματική σκέψη και αληθινό συναίσθημα, «γιατί πρέπει να παραμείνω εδώ»; Ανθρωποί μου είχαν συνεχώς την έγνοια μου για μερικά χρόνια για να βεβαιωθούν ότι ήμουν ασφαλής», περιγράφει η Lady Gaga και συγκλονίζει.

Lady Gaga: «Με μεταχειρίζονταν σαν να είμαι αντικείμενο»

«Οταν έέρχεται πολύ κοντά μου κάποιος και βάζει ένα κινητό τηλέφωνο ακριβώς στο πρόσωπό μου και αρχίζει να τραβά φωτογραφίες, με πιάνει απλά πανικός, πόνος σε όλο το σώμα. Με πιάνει πραγματικός φόβος», εξομολογήθηκε φορτισμένη συναισθηματικά. «Είναι σαν να είμαι ένα αντικείμενο, και όχι ένα άτομο», πρόσθεσε.

Η Lady Gaga, η οποία σε παλαιότερη συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι την βίασαν όταν ήταν 19 χρονών, είπε ότι γεννήθηκε για να κάνει μουσική και παρά όλα όσα έχει περάσει, πρέπει να συνεχίσει. Τελειώνοντας, ανέφερε το εξής: «Το ορκίζομαι στα μελλοντικά μου αγέννητα παιδιά, δεν ξέρω γιατί αλλά πρέπει να το κάνω».

Η κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ υπήρξε μια σημαντική πρόοδος για τη Lady Gaga, η οποία είπε ότι τη βοήθησε να βρει «έναν τρόπο να ξανά αγαπήσει τον εαυτό της». «Δεν μισώ πια τη Lady Gaga. Τώρα κοιτάζω αυτό το πιάνο και λέω “Ω Θεέ μου, το πιάνο μου, το πιάνο μου που αγαπώ τόσο πολύ. Το πιάνο μου, που με αφήνει να μιλήσω, το πιάνο μου που με αφήνει να κάνω ποίηση. Το πιάνο μου, που είναι δικό μου».

iefimerida.gr