28 Φεβρουαρίου 2020

Η fourketa.gr είδε “Το όνειρο της διπλανής πόρτας” στο θέατρο Αλκμήνη

By Βασιλική Δρακοπούλου

Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει τη θεότρελη κωμωδία του πολυβραβευμένου Αμερικανού Νιλ Σάιμον “Το όνειρο της διπλανής πόρτας”.

Δύο φίλοι, ένας εκδότης κι ένας συγγραφέας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα περιοδικό με περιεχόμενο που να κεραυνοβολεί τις Η.Π.Α. Δυο παθιασμένοι άνθρωποι που αγαπούν το γράψιμο και θέλουν, κάποια στιγμή, να πάρουν τα ηνία της λαϊκής αφύπνισης στα χέρια τους. Ξαφνικά, όλη τους η ζωή γίνεται το περιοδικό αυτό μέχρι την απροσδόκητη εμφάνιση μιας γυναίκας. Είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά μια πλοκή γεμάτη σπιρτόζικες ατάκες και ευτράπελα για να καταλήξουν και οι τρεις ήρωες της ιστορίας λυτρωμένοι.

Μια χώρα… Τρεις άνθρωποι… Τρία διαφορετικά όνειρα…

Συντελεστές: Μετάφραση – Διασκευή: Μιμή Ντενίση

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Χορογραφίες – Κίνηση: Ρούλα Κουτρουμπέλη

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Coaching Actors – Βοηθός Σκηνοθέτης: Έλενα Αγγελοπούλου

ΚΜουσική Επιμέλεια: Αυγερινός Σουλόπουλος

Video – Trailer: Angelis Films Ltd

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Πρωταγωνιστούν: Περικλής Λιανός, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Παπαδημάτου

Κριτική

Μια όμορφη παράσταση που θυμίζει μιούζικαλ της δεκαετίας του 50-60 με εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Μανόλη Ιωνα και πολύ καλές ερμηνείες απο τους τρεις πρωταγωνιστές . Περικλής Λιανός δίνει ρέστα μετά από καιρό σε έργο “ελαφρύ” , Ειρήνη Παπαδημάτου πείθει σαν νεαρή κοπέλα λίγο αφελής που χορεύει και ειναι ανέμελη και ο Μιχαλης Μαρκατης ειναι άρτιος

Μουσικές που όλοι αγαπήσαμε μας ταξιδεύουν μαζί με το εντυπωσιακό σκηνικό που δεν μας έχει συνηθίσει το θέατρο Αλκμήνη στο βιο της Νέας Υόρκης και στις ιστορίες τριών ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ζωή βασισμένη στα όνειρά τους.Μια από τις καλύτερες παραστάσεις του Θέατρου ΑΛΚΜΗΝΗ.

Από την Δημοσιογράφο Βασιλική Δρακοπούλου