Η νέα εμφάνιση της πρώην Πριγκίπισσας Μέγκαν Μαρκλ

Η νέα εμφάνιση της πρώην Πριγκίπισσας Μέγκαν Μαρκλ

Η Μέγκαν Μαρκλ έκανε μια τηλεοπτική εμφάνιση όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον ρατσισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα ψήφου.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού προγράμματος «The 19th* Represents 2020 Virtual Summit», το οποίο διοργάνωσε η πλατφόρμα The 19th (το όνομα της οποίας παραπέμπει στη 19η τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, που κατοχυρώνει σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες το δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από το φύλο τους) η Μέγκαν Μαρκλ έκανε μια virtual συζήτηση με την co-founder της πλατφόρμας Emily Ramshaw.

Όταν ρωτήθηκε πώς ήταν η επιστροφή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια εποχή όπου ο ρατσισμός και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν το κύριο θέμα συζήτησης, η Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι ένιωσε συντετριμμένη. «Ήταν τραγικό να βλέπω σε τι κατάσταση βρισκόταν η χώρα μας εκείνη τη στιγμή» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε «Αν μπορεί να βρει έστω και μια μικρή αισιόδοξη νότα σε όλο αυτό, θα έλεγα ότι, στις εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ανάμεσα στις ειρηνικές διαμαρτυρίες που παρακολουθούσαμε, στις φωνές που ακούγαμε, στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αναγνώριζε και δεχόταν τον ρόλο του, είτε έμπρακτα είτε παθητικά, στα φαινόμενα διάκρισης, ειδικά στην Αφροαμερικανική κοινότητα, το αίσθημα λύπης άλλαζε σε απόλυτη έμπνευση, γιατί μπορούσα να δω ότι ο τροχός γύριζε».

Συνεχίζοντας, ανέφερε «Νομίζω ότι το να παρατηρείς τις αλλαγές που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά κάτι στο οποίο ανυπομονώ να πάρω μέρος. Και να πάρω μέρος χρησιμοποιώντας τη φωνή μου με έναν τρόπο που δεν μπορούσα μέχρι πρόσφατα. Οπότε, ναι, χαίρομαι που είμαι σπίτι» ανέφερε η Μέγκαν Μαρκλ, υπονοώντας ξεκάθαρα ότι αισθανόταν ότι δεν μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

bovary.gr

Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *